2019. január 11. | 14:32

Rekordévet zárt a Rolls-Royce eladások tekintetében

A brit luxusmárka 115 éves fennállása óta a 2018-as évben produkálta a legjobb eladásokat. Világszerte 50 országban összesen 4107 járművet értékesítettek, mely szép adatnak tűnik annak tudatában, hogy a legolcsóbb Ghost modell is nagyjából 87 millió forintnyi összegért vásárolható meg. Nagy szerepet játszott a pozitív mérleg elérésében a felfrissített Phantom zászlóshajó, de a Dawn és Wraith kupék is jól teljesítettek az eladások terén.

A Cullinan luxus-SUV is sikeres pályát fut majd be feltehetően, mely csaknem két Bentley Bentayga árába kerül. A Rolls-Royce legnagyobb piaca továbbra is az USA, ahova az eladott járművek 30 százaléka került. Európába és Kínába szállították a készlet 40 százalékát, a Közel-Keleten és az ázsiai régióban pedig a legyártott autók 15 százaléka talált gazdára. Emellett a brit piacon is növekedést tapasztaltak, hiszen 10 százalékkal megugrottak az eladások 2017-hez képest.

Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce Motor Cars vezetője abban látja a siker kulcsát, hogy minden egyes ügyfelükre nagy hangsúlyt fektettek, és az elvárásoknak megfelelően szállították le a megrendelt járműveket.

A 2018-as év volt az első teljes esztendő, amikor a gyártó Goodwoodban felépített összeszerelő üzeme maximális kapacitással működött. Ennek is köszönhető, hogy a Rolls-Royce rekordévet tudhat maga mögött, hiszen az akadozó kiszállítás azelőtt okozott gondokat. A 200 új dolgozóval és a gyakornoki képzésbe fektetett energiákkal a tavalyi év volt az első a gyártó történetében, amikor a foglalkoztatottak száma átlépte a kétezret.

A huszadik század elején két brit úriember, Charles Rolls és Henry Royce alapította a márkát, 1907-ben pedig a Silver Ghostról azt is elmondhatták, hogy a világ legjobb modellje volt, hiszen megdöntötte az egyhuzamban megtett kilométerek számának rekordját, mellyel bizonyította megbízhatóságát. A Rolls-Royce szépen fejlődött az évtizedek alatt, és a legkiválóbb luxusautók minőségét biztosította vásárlóinak. A ’90-es években a BMW tulajdonába kerülő cég mára több kupét és limuzint is kínál a frissen bemutatott Cullinan terepjáró mellett.

  • Címkék: