A közelmúltban a rendőrség elszállíttatott egy Porsche Panamera sportkocsit Németországban, Drezda városában. Az autó elszállításának oka kivételesen nem a szabálytalan parkolás volt – bár a Porsche ennek is eleget tett, ugyanis jogellenesen várakozott egy lakóház előtti parkolóhelyen –, hanem az autó színe. Az esetről az ORFK-OBB megbízásából készített információs oldal, a Baleset-megelőzés számolt be a Facebookon.


Kép forrása: Lausitznews

A trélerre pakolt Porsche csillogó aranyszínű fóliával lett bevonva, ez a dizájnmegoldás azonban történetesen nem felel meg a hatályos német előírásoknak. A bolgár rendszámú autó tulajdonosát hiába keresték az elszállítást megelőzően, a rendőrök ugyanakkor egészen biztosak abban, hogy a Porsche gazdája hamarosan hallatni fog magáról. Az elszállított és biztonságba helyezett autóra vizsgálatok várnak, mivel az egyenruhások amondók, hogy azon olyan illegális átalakításokat végeztek, melyek egyrészt engedélykötelesek, másrészt pedig a gyanú szerint az átépítés a közlekedésbiztonság szempontjából is kifogásolható.


Fotó: Eric Jensen

Az ügyben több szabály megszegése miatt indított eljárást a német rendőrség, az szinte biztos, hogy ezzel a fóliával a Porsche egy métert sem tehet meg a német utakon. A tulajdonos válaszút elé érkezett: vagy leszedeti a kocsijáról a fóliát, vagy a német államhatár túloldalára átszállíttatja az autót, és ott pattan be a volán mögé.