csütörtök - 2022. december 08.
-1.5 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 685 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A színe miatt került trélerre egy Porsche Panamera Németországban

2021. május 03. | 16:45

A hatóság most döntés elé állítja a jármű tulajdonosát.

A közelmúltban a rendőrség elszállíttatott egy Porsche Panamera sportkocsit Németországban, Drezda városában. Az autó elszállításának oka kivételesen nem a szabálytalan parkolás volt – bár a Porsche ennek is eleget tett, ugyanis jogellenesen várakozott egy lakóház előtti parkolóhelyen –, hanem az autó színe. Az esetről az ORFK-OBB megbízásából készített információs oldal, a Baleset-megelőzés számolt be a Facebookon.

A trélerre pakolt Porsche csillogó aranyszínű fóliával lett bevonva, ez a dizájnmegoldás azonban történetesen nem felel meg a hatályos német előírásoknak. A bolgár rendszámú autó tulajdonosát hiába keresték az elszállítást megelőzően, a rendőrök ugyanakkor egészen biztosak abban, hogy a Porsche gazdája hamarosan hallatni fog magáról. Az elszállított és biztonságba helyezett autóra vizsgálatok várnak, mivel az egyenruhások amondók, hogy azon olyan illegális átalakításokat végeztek, melyek egyrészt engedélykötelesek, másrészt pedig a gyanú szerint az átépítés a közlekedésbiztonság szempontjából is kifogásolható.

Az ügyben több szabály megszegése miatt indított eljárást a német rendőrség, az szinte biztos, hogy ezzel a fóliával a Porsche egy métert sem tehet meg a német utakon. A tulajdonos válaszút elé érkezett: vagy leszedeti a kocsijáról a fóliát, vagy a német államhatár túloldalára átszállíttatja az autót, és ott pattan be a volán mögé.

Baleset-megelőzés

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!