A szivárvány színeire festett 911-es modellekkel ünnepli a Porsche a Meleg Büszkeség Napját

Közzétéve:
2020-07-31, 15:25

A BMW és a Bentley után újabb autógyártó csatlakozik a Pride-mozgalomhoz.

A szivárvány színeire festett 911-es modellekkel csatlakozik a Porsche a németországi Christopher Street Day nevű eseményhez, azaz a Meleg Büszkeség Napjához. A Porsche nem az első autógyártó, mely szolidaritását fejezi ki az LMBTQ+ közösség felé. Pár héttel ezelőtt a Bentley egy Continental GT V8-ast öltöztetett szivárványszínbe, június végén pedig a BMW egy kabrióval tette ugyanezt, ezzel csatlakozva a Büszkeség Hónapjához Amerikában.

Az évnek ebben a szakaszában emberek milliói vesznek részt a diszkrimináció elleni harc, valamint az LMBTQ+ közösség jogainak erősítéséért indított mozgalomban. A kezdeményezés alapelvei megegyeznek a Porsche célkitűzéseivel. A német autógyártó nyíltan hirdeti a nyitottság és a sokféleség elfogadásának fontosságát.

„Teljes mértékben támogatjuk az esélyegyenlőséget és az elfogadást. A Porsche minden egyes dolgozója egyforma bánásmódban részesül, nemre, származásra, vallásra, fogyatékosságra, korra vagy szexuális beállítottságra való tekintet nélkül” - mondta Andreas Heffner, a Porsche HR-igazgatótanácsának tagja.

Porsche 911-ek

A Porsche Múzeum előtt álló, színpompás 911-es modellek mellett a német autógyártó főhadiszállásán egy szivárványszínű zászló lobog a fesztivál ideje alatt. A Porsche számos dolgozója csatlakozott a Pride Run elnevezésű virtuális kezdeményezéshez, melynek résztvevői külön-külön futják le a saját maguk által meghatározott távot, miközben színes pólókkal hirdetik a büszkeséget. A Porsche nem csak kifelé hirdeti a kirekesztés elleni küzdelmet: három és fél évvel ezelőtt megalakult a vállalat Esélyegyenlőségi és Sokféleségi részlege, mely a munkavállalóknak biztosított egyenló feltételek megteremtéséért és alkalmazásáért felel.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül

További hírek