2020. július 31. | 17:25

A BMW és a Bentley után újabb autógyártó csatlakozik a Pride-mozgalomhoz.

A szivárvány színeire festett 911-es modellekkel csatlakozik a Porsche a németországi Christopher Street Day nevű eseményhez, azaz a Meleg Büszkeség Napjához. A Porsche nem az első autógyártó, mely szolidaritását fejezi ki az LMBTQ+ közösség felé. Pár héttel ezelőtt a Bentley egy Continental GT V8-ast öltöztetett szivárványszínbe, június végén pedig a BMW egy kabrióval tette ugyanezt, ezzel csatlakozva a Büszkeség Hónapjához Amerikában.

Az évnek ebben a szakaszában emberek milliói vesznek részt a diszkrimináció elleni harc, valamint az LMBTQ+ közösség jogainak erősítéséért indított mozgalomban. A kezdeményezés alapelvei megegyeznek a Porsche célkitűzéseivel. A német autógyártó nyíltan hirdeti a nyitottság és a sokféleség elfogadásának fontosságát.

„Teljes mértékben támogatjuk az esélyegyenlőséget és az elfogadást. A Porsche minden egyes dolgozója egyforma bánásmódban részesül, nemre, származásra, vallásra, fogyatékosságra, korra vagy szexuális beállítottságra való tekintet nélkül” - mondta Andreas Heffner, a Porsche HR-igazgatótanácsának tagja.

A fotót ide kattintva tekintheted meg.

A Porsche Múzeum előtt álló, színpompás 911-es modellek mellett a német autógyártó főhadiszállásán egy szivárványszínű zászló lobog a fesztivál ideje alatt. A Porsche számos dolgozója csatlakozott a Pride Run elnevezésű virtuális kezdeményezéshez, melynek résztvevői külön-külön futják le a saját maguk által meghatározott távot, miközben színes pólókkal hirdetik a büszkeséget. A Porsche nem csak kifelé hirdeti a kirekesztés elleni küzdelmet: három és fél évvel ezelőtt megalakult a vállalat Esélyegyenlőségi és Sokféleségi részlege, mely a munkavállalóknak biztosított egyenló feltételek megteremtéséért és alkalmazásáért felel.