2023. augusztus 31. | 13:06

A brit autógyártó nyíltan kiáll az LMBTQ+ közösség mellett.

A Bentley Motors vállalat a közelmúltban ismét nyilvánosan kiállt az LMBTQ+ közösség támogatása mellett. A brit gyártó a Manchester Pride eseményen vonultatott fel egy szivárványszínűre festett Continental GTC modellt, melyet Rich Morris tervezett.

Az autó a Bentley Örökség Gyűjtemény része, a festéssel pedig egyértelmű üzenetet közvetít. Méghozzá azt, hogy a világban minden embernek joga van szabadon élni, és előítéletek nélkül szeretni,

A Manchester Pride az Egyesült Királyság egyik legnagyobb LMBTQ+ felvonulása, ahol a résztvevők a diszkrimináció elleni küzdelemre, az elfogadás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. Rich Morris, a Bentley egyik tervezője a Pride-mozgalom klasszikus színeit választotta a Continental GTC dekorálásához.

Az autó mellett a Bentley 75 partnere személyesen is részt vett a Manchester Pride eseményen. Az ő jelenlétük megerősíti az autógyártó üzenetét, hiszen a vállalatnál is egy olyan kultúrát szeretnének meghonosítani, melyben mindenki önmaga lehet, és bátran felvállalhatja identitását.

Karen Lange, a Bentley Motors HR igazgatótanácsának tagja hangsúlyozta, a szivárványszínűre festett Continental GTC a vállalat központjában és globális kirendeltségében kiemelt fontossággal kezelt sokféleséget jelképezi. A cég 4000 embert foglalkoztató főhadiszállása Crewe városában található, mely nagyjából 50 kilométerre van Manchestertől.

Az LMBTQ+ közösség támogatása mellett a brit gyártó a fenntarthatóság jegyében is fontos lépéseket eszközölt. A gyárat teljesen karbonsemlegessé változtatták, emellett méhkolóniákat telepítettek a vállalat területén. A hírek szerint 2025-ben indul az első elektromos Bentley összeszerelése, ezzel a legendás márka is beáll a villanyautókra összpontosító gyártók sorába.

A Bentley évről-évre kifejezi szimpátiáját a szivárványos zászlóval fémjelzett mozgalom iránt. 2020 júliusában egy Continental GT kabriót öltöztettek fel a Pride-mozgalom tiszteletére.

Bentley