2022. január 26. | 13:47

A márka első tisztán villanyos modellje Crewe-ban fog készülni.

A Bentley 2025-ben kezdi meg első 100 százalékban elektromos autójának gyártását a fenntarthatóságra fordított 2,5 milliárd fontos (1,1 billió forintos) beruházás részeként.

Az elektromos Bentley az autógyártó Crewe-ban (Anglia) található üzemében készül majd. Ez egy kritikus lépés a márka azon tervében, hogy 2030-ra a teljes modellpalettáját átállítsa teljesen elektromos járművekre - olvasható az autógyártó friss közleményében.

Koncepcióképen a jövőbeli autógyártás
Kép forrása: Bentley

A beruházás fontos részeként egy új összeszerelő terület is épül az angliai gyárban. A Bentley nem közölt részleteket az elektromos járműről, ami várhatóan egy fejlett önvezető funkciókkal rendelkező luxus villanyautó lesz, melyet részben az Audi fejleszthet. A Bentley felügyeletét ugyanis a német autógyártó gyakorolja a Volkswagen-csoporton belül.

A full elektromos Bentley karosszériája a VW hannoveri gyárában készülhet, amit aztán szépen átszállíthatnak Németországból az Egyesült Királyságba. Ha nem lenne a Brexit, akkor ez a logisztikai művelet kevesebb fejfájással lenne megvalósítható.

A Bentley 2021-ben rekordévet zárt, globális járműeladásai 31 százalékkal 14 659-re ugrottak, ami leginkább annak köszönhető, hogy a Bentayga SUV iránti továbbra is nagy kereslet mutatkozik. A Bentayga eladások egyötöde plug-in hibrid volt, amivel a márka vezető pozíciót szerzett az elektrifikáció terén olyan riválisok előtt, mint az Aston Martin és a Lamborghini. A patinás autógyártó már közölte, hogy 2026-tól kezdve csak plug-in hibrid és tisztán elektromos modelleket kíván értékesíteni.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!