2022 tavaszától jönnek az időalapú jegyek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, március előtt pedig a hagyományos vonaljegy is elérhetővé válik digitális formában, közölte a társaság.

Legutóbbi ülésén a Fővárosi Közgyűlés úgy határozott, hogy az év harmadik hónapjától már 30 és 90 perces időalapú jegyekkel is lehet utazni a fővárosi tömegközlekedési eszközökön. Nevükkel ellentétben – a használati feltételek miatt – valójában akár 60 és 120 percig is lehet majd használni ezeket a digitális termékeket.

120-as jelzésű buszjárat
Fotó: BKK

A BKK tájékoztatása szerint az időalapú jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni, még akkor is, ha tovább tart, mint 30 vagy 90 perc. Vagyis a 30 perces jeggyel 29 perc 59 másodpercig, a 90 perces jeggyel pedig 89 perc 59 másodpercig fel lehet szállni egy újabb BKK-járatra, és azzal el lehet utazni Budapest határán belül bármeddig, olvasható a hivatalos közleményben.

A hagyományos vonaljegyért 350 forintot kérnek el a pénztáraknál és jegyautomatáknál, a 30 perces 530, míg a 90 perces időalapú jegy 750 forintba kerül. Utóbbi – ahogy arra a BKK rámutatott – kiválóan alkalmas valamilyen ügyintézéssel egybekötött utazásra, hiszen érvényességi idejébe akár még egy oda-vissza út is beleférhet.