vasárnap - 2023. április 02.
8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 617 Ft
100 655 Ft
D 599 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Taxi 1 bevezetőjét idéző robogós üldözés volt Pécsett - VIDEÓ

2023. január 10. | 15:34

Forgalomtól elzárt főtereken és sétálóutcákban menekült a vakmerő robogós.

Még 2022 szeptemberének elején este lettek figyelmesek a járőrök egy bizonytalan robogósra, akit ezért szerettek volna félreállítani. A jelzés ellenére a robogós inkább odarántott neki és hajmeresztő üldözés kezdődött.

A menekülő férfi nem félt forgalmasabb terekre és sétálóutcákra sem behajtani robogójával, bár a napszak miatt kisebb gyalogosforgalommal tudott számolni. A rendőrök folyamatosan a nyomában voltak, csak egyszer-egyszer tűnhetett úgy, hogy lemaradtak.

Pécs történelmi belvárosát elhagyva kis szűk utcákban menekült tovább a robogós, sportmotorosokra hajazó lábmozdulatokkal döntötte a járművet. Azonban az egyik kanyarban ez is kevés volt, elmérte a sebességét és padkát fogott.

A járda padkáján megpattanva elvesztette egyensúlyát és elesett a robogóval. Egy kereszteződés közepe fele csúszott tovább, ahonnan még felállt és megpróbált visszaszállni járművére.

Ehhez viszont túl közel volt a járőrautó, amiből kipattant a sofőr és olimpikoni mozdulattal vetette magát az üldözött robogósra, aki ismét elesett és már a földön is maradt. A férfit előállították és szondát fújattak vele, ekkor derült ki, hogy ittas állapotban vezette a robogót.

A felvételeken is látszik, hogy nagyot esik a motorral, ennek ellenére csupán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A motor jobban megsínylette az esetet, a szakértő szerint 150 ezer forintos kár keletkezett benne.

A Pécsi Járási Ügyészség most vádat emelt, mert a robogós cselekménye ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megállapítására alkalmas, ami akár két év szabadságvesztéssel is büntethető. Ezzel kapcsolatban érdekes, hogy az ügyészség vádemelésében szó sincs az üldözésről.

Abban az esetben ugyanis többször forgalom elől elzárt területeken hajtott másokat veszélyeztetve és a rendőri felszólítás ellenére sem állt meg. Sőt, a rendőri intézkedésnek is ellenállt, miután elfogták az esés után.

Magyarország Ügyészsége
Kitört a Suzuki kereke egy kátyú miatt a Váci úton - VIDEÓ Elmérhette a kanyart, folyóba hajtott és meghalt egy férfi Szabolcsban

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!