szerda - 2023. szeptember 27.
19 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Tesla Model 3 lenyomta a Porsche Taycan Turbót 500 kilométeren!

2020. június 19. | 15:50

Egy elektromos endurance futamon vett részt a két villanyautó.

A Porsche Taycan Turbo bizonyított! Egy 500 kilométeres (311 mérföld) elektromosautó-versenyen, amelynek hivatalos neve „Ignits ON: ismerd meg Litvániát!”, a Porsche elsőszülött tisztán elektromos autója egészen jól szerepelt.

Tesla Model 3

Ez bizony nagy szó, hiszen a Taycant eleinte sok támadás érte elektromos hatótávját illetően. A Porsche Taycan Turbo összességében tehát 5 óra 47 perc és 14 másodperc alatt teljesítette a kicsivel több mint 500 kilométeres távot. Egyébként nem kellett olyan sok ahhoz, hogy lenyomja a Tesla Model 3-asát, de ez elsőre nem sikerült neki. A Tesla összesített ideje egy perccel jobb volt: 5 óra, 47 perc és 14 másodperc. A Tesla életében korábban még nem volt példa arra, hogy részt vegyen bármilyen hivatalos EV „tartóssági” teszten.

A Porsche Taycan Turbo hivatalos WLTP hatótávja ugyan mindössze 450 kilométer, azonban többeknek is sikerült bebizonyítaniuk, hogy sokkal távolabbra is el lehet jutni vele. Ezenkívül az elektromos Porschékat állítólag nagyobb maximális töltési kapacitással kínálják, mint a piacon megtalálható bármelyik másik EV-t.

Hivatalos WLTP mérések szerint a Tesla Model 3 Long Range verziója 560 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel. Itt már korántsem olyan egyszerű az eset, mint a Taycannál, hiszen vannak mellette és ellene szóló érvek is, vagyis: volt olyan tulajdonos, akinek ténylegesen sikerült megtennie az ígért távot, illetve volt olyan, akinek nem. Nyilvánvalóan a különbséget sok minden befolyásolja, mint például a sebesség, esetlegesen az útviszonyok vagy a forgalom.

A Teslarati arról számolt be, hogy a Model 3-mal utazó csapatnak egyszer meg kellett állnia és feltölteni a járművet az 500 km-es út során. Papíron a Model 3-as nem tölthető fel olyan gyorsan, mint a Taycan, azonban sok minden közrejátszhat még egy töltés során, ami ellensúlyozhatja az állítást. Azt nem tudni, hogy a Teslát gyorstöltő segítségével töltötték-e, de a töltési idő 29 percet vett igénybe.

Ami viszont biztos az az, hogy ha az új V3-as töltőt alkalmazták volna, az jelentősen felgyorsította volna a folyamatot.

Ha szeretnél Teslát vásárolni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36203663447daniel.mudri@mahzrt.hu).

A 37 legfurcsább autós reklámfotó - 3. rész 2021-ben érkezik a Ford részben önvezető rendszere

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!