2023. március 27. | 10:43

A férfinak alig egy éve volt jogosítványa motorra, amikor kitalálta a veszélyes mutatványt.

Március 25-én, Egerben egy fotóval kezdte motorozását az a 41 éves férfi, aki később tragikus módon meghalt egy balesetben. A fotót saját és egy barátja sportmotorjáról készítette, mielőtt elindultak velük.

Később a férfi szerette volna megkérni barátját, hogy videózza le, ahogy tépi a gázt. A másik férfi azonban nemet mondott, mert nem szeretett volna vezetés közben mobilozni.

Ez nem tartotta vissza a férfit a mutatványtól, egy ponton a szakértők szerint több mint 180 km/órával ment, mielőtt eldobta a motort. Az egyenes szakaszban még tudott haladni, a kanyar azonban meghaladta képességeit és inkább megpróbált fékezni.

Ilyen tempóról azonban már szinte lehetetlen, bő 90 méteres féknyomot húzott, ami után egy korlátnak csapódott és a helyszínen meghalt. Az esetet többen is látták, egy férfi oda is szaladt hozzá és megkezdte újraélesztését.

Később a kiérkező mentők küzdöttek a férfi életéért, de már nem tudták megmenteni. A férfi, aki megpróbálta újraéleszteni azt írta közösségi oldalára, hogy nagyon reménykedtek, de a férfinek túl súlyos sérülései voltak.

A 41 éves motorosnak csupán egy éve volt jogosítványa és korábban videót is készített TikTokra, hogy motorozik, ez a mutatvány is oda ment volna. Bár a Tények interjújában egy motoros barátja elmondta, hogy mindig megfontoltan és biztonságosan vezetett, az utána bevágott TikTok videó alapján ez nem egyértelmű.

Ráadásul előtte egy képet is bevágtak, ahol dönti a kanyart sportmotorjával, miközben összes védőfelszerelése egy sisak és egy pár kesztyű. Azt nem tudni, hogy a balesetben mennyi védőfelszerelés lehetett rajta.

Szintén történt egy motoros baleset Bajnánál vasárnap délelőtt, ahol a motoros nem megfelelően választotta meg sebességét, de egy autós is szabálytalanul közlekedett. Míg utóbbi az elsőbbségadás kötelező táblát hagyta figyelmen kívül egy elég nehezen belátható kereszteződésben, a motoros valószínűleg a településen belül kötelező 50 km/óra felső korlátot nem tartotta be, és meghalt a balesetben.

A tavaszi időszak mindig kritikus a motorosok miatt. Nem csak nekik kell visszaszokniuk a kétkerekűre, ami sokszor nem is olyan egyszerű. De az autósoknak is hozzá kell szokniuk a motorosok jelenlétéhez az utakon. Persze egy 180-nal haladó motorost szinte lehetetlen felmérni akár a tükörben, akár kikanyarodásnál, ezért mind a két tábornak felelősségteljesebben kell közlekednie - ami amúgy alapvető kéne legyen.

Az aszfalt még messze nem olyan, mint nyáron, egyelőre csúszósabb lehet, ami két keréken súlyosabb problémát okozhat, mint négy keréken. A motorosoknak érdemes lehet ilyenkor vezetéstechnikai tréningekkel felfrissíteni az előző szezont és nem tépni a gázt mindenféle mögöttes tudás vagy felelősségérzet nélkül.

Depositphotos