szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Több embert is fogott a rendőrség, akik bűncselekményi szintre itták magukat április elsején

2023. április 06. | 13:52

A kevesebb mint egy napos ellenőrzés során ismét rengeteg szabálytalan autóst fogtak a hatóságok.

Nem tréfa, tényleg közlekedési ellenőrzést tartottak a rendőrök április elsején a fővárosban. A XV. Kerületi Rendőrfőkapitányság munkatársai hajtották végre aznap 17 órától másnap 2 óráig, ami alatt 391 autóst ellenőriztek.

Az alig félnapos akció során a rendőrök sajnos a megszokott módon rengeteg szabálytalan autóst fogtak. Jellemzően közigazgatási bírságokat szabtak ki, pár autós azonban már kimerítette a bűncselekményi határokat is.

Összesen 4 ittas sofőr volt ebben a 391 autós halmazban, közülük viszont 3-an is bűncselekményi szintet produkáltak a szondáztatás során. Ez azt jelenti, hogy vérükben több mint 0,25 ezrelék alkoholt mutat ki a műszer, ezalatt csak közigazgatási bírságról beszélünk.

Az egyik sofőr értékeivel csupán közigazgatási bírságot kapott, azonban nem csak ők négyen követtek el szabálytalanságot. A rendőrök sok másik kihágásért is osztottak bírságokat.

Ahogy az mostanában egészen megszokottá vált, a hatóságok engedély nélkül vezető sofőrt is fogtak. Emellett pedig eltűnés miatt körözött fiatalkorú személyt is találtak az egyik autóban.

További hat autósra szabtak ki közigazgatási bírságot, mert még mindig képtelenek bekötni biztonsági öveiket az autóban. Azt, hogy ezeken felül további 5 jogsértés miről szólt, azt a rendőrség nem részletezte, de a sok szabálytalan eset miatt további ellenőrzésekre is számíthatunk majd országszerte.

Depositphotos
Elon Musk és Toto Wolff is a világ leggazdagabbjai között van Vádat emeltek a férfi ellen, akinek autójában 35 kg mariuhánát találtak

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!