Több mint 100 millió euróból épül új présüzem a kecskeméti Mercedes-gyárban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-26, 12:18

A különös jelentőséggel bíró fejlesztés kivitelezése a tervek szerint halad.

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében várhatóan 2022-ben kezdődik meg a termelés, a beruházás mintegy 200 munkahelyet teremt. A tavaly bejelentett kapacitásbővítést több mint 100 millió euróból valósítja meg a német márka, a kivitelezés a tervek szerint halad, jelenleg már az alapozást előkészítő földmunkák folynak.

Új présüzem építése Kecskeméten

Az új, 23 ezer négyzetméteres présüzem a meglévő kecskeméti gyár részeként működik majd, a termelés indulása a következő évben várható. Az új présüzemben alkalmazott technológiáknak köszönhetően a formatervezés, a fejlesztés, a tervezés, a szerszámkészítés és a gyártás folyamatai még összehangoltabbá válnak, tudatta a Mercedes.

A fejlesztés különös jelentősége, hogy a kecskeméti gyárban készülő kompakt gépjárművek a jövőben még a mostaninál is nagyobb arányban állnak majd olyan alkatrészekből, amelyek kizárólag helyben készülnek. Az új présüzem emellett a legkülönbözőbb préselt acél és alumínium alkatrészekkel fogja ellátni a német autógyártó nemzetközi termelési hálózatát is.

Új présüzem építése Kecskeméten

A működés során – ahogy az első présüzem esetében már jelenleg is – a Mercedes nagy jelentőséget tulajdonít a fenntarthatóságnak: ennek szellemében a jövőbeni gyártási folyamatok során keletkező hulladék anyagokat csaknem 100%-ban újrahasznosítják majd a munkavállalók.

A Mercedes kecskeméti gyára jelenleg több mint 4400 munkatársat foglalkoztat. Az üzemben a Mercedes-Benz A-osztályt, valamint a négyajtós CLA Coupé és a CLA Shooting Brake, a Mercedes-AMG Performance 3 modelljét (Mercedes-AMG A 45 4MATIC+, a Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Coupé és a Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake) gyártják. Ugyanitt kezdődött meg tavaly a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake sorozatgyártása.

Mercedes-Benz

Kapcsolódó írások

1958 Mercedes-Benz 300d (W189) Adenauer, fekete limuzin, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. október 06.
1957-ben a Mercedes átdolgozta a W186-os zászlóshajót. A W189-est „Adeanuer” néven is emlegetik, mely utat mutatott a valaha gyártott legkülönlegesebb Mercedes, a 600-as megszületéséhez.
Steer-by-wire kormányrendszerrel ellátott autó
2021. január 22.
A kormány nem kevés pénzzel támogatja a fejlesztési központ létrehozását.

További hírek