Megkezdik a konnektoros Mercedesek gyártását Kecskeméten

Közzétéve:
2020-07-23, 15:38

Immáron plug-in hibrid CLA Coupé és CLA Shooting Brake modellek is gördülnek ki a magyarországi gyárból.

A Mercedes-Benz CLA Coupé és CLA Shooting Brake motorpalettáján is megjelent a plug-in hibrid, azaz a konnektorról tölthető hajtáslánc. A kompakt modellek közül a CLA Coupét volt már szerencsém tesztelni, ahogyan a testvérmodellt, az A-osztályt is, PHEV kivitelben pedig az E300de járt már a szerkesztőségünkben. A gyártó kompakt szegmensében immáron hat modell kérhető konnektoros kivitelben, a kecskeméti gyár ezt az igényt igyekszik kiszolgálni a két változat gyártásával.

Mercedes CLA phev

Reinhard Münster, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy év végére a Mercedes-Benz portfóliójában öt teljesen elektromos, illetve húsz plug-in-hibrid modell szerepel majd a tervek szerint, így tíz év múlva az eladott személyautók 15 százaléka elektromos, illetve hibrid üzemű lesz.

A CLA 250 e modelljeiben a 1,3 literes, négyhengeres motor mellé egy villanymotor és egy 15,6 kWh-s akkucsomag társul, így 218 lóerős összteljesítményre és 450 Nm-es maximális nyomaték leadására képesek. A Coupé kivitel 6,8 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as sprintet, végsebessége 240 km/h, jobb esetben pedig a 60-70 km-es tisztán elektromos hatótávra is képes.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1958 Mercedes-Benz 300d (W189) Adenauer, fekete limuzin, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. október 06.
1957-ben a Mercedes átdolgozta a W186-os zászlóshajót. A W189-est „Adeanuer” néven is emlegetik, mely utat mutatott a valaha gyártott legkülönlegesebb Mercedes, a 600-as megszületéséhez.
Ford Kuga plug-in hibrid SUV modell egy hálózatra kötve töltés közben, oldalról
2020. november 02.
A Hyundai és a BMW után most az amerikai márka is visszahívja az elektromos rendszerrel rendelkező modelljeinek egy részét.

További hírek