kedd - 2022. szeptember 27.
11.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megkezdik a konnektoros Mercedesek gyártását Kecskeméten

Immáron plug-in hibrid CLA Coupé és CLA Shooting Brake modellek is gördülnek ki a magyarországi gyárból.

A Mercedes-Benz CLA Coupé és CLA Shooting Brake motorpalettáján is megjelent a plug-in hibrid, azaz a konnektorról tölthető hajtáslánc. A kompakt modellek közül a CLA Coupét volt már szerencsém tesztelni, ahogyan a testvérmodellt, az A-osztályt is, PHEV kivitelben pedig az E300de járt már a szerkesztőségünkben. A gyártó kompakt szegmensében immáron hat modell kérhető konnektoros kivitelben, a kecskeméti gyár ezt az igényt igyekszik kiszolgálni a két változat gyártásával.

Reinhard Münster, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy év végére a Mercedes-Benz portfóliójában öt teljesen elektromos, illetve húsz plug-in-hibrid modell szerepel majd a tervek szerint, így tíz év múlva az eladott személyautók 15 százaléka elektromos, illetve hibrid üzemű lesz.

A CLA 250 e modelljeiben a 1,3 literes, négyhengeres motor mellé egy villanymotor és egy 15,6 kWh-s akkucsomag társul, így 218 lóerős összteljesítményre és 450 Nm-es maximális nyomaték leadására képesek. A Coupé kivitel 6,8 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as sprintet, végsebessége 240 km/h, jobb esetben pedig a 60-70 km-es tisztán elektromos hatótávra is képes.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!