Több mint 2,5 milliárdért kelt el egy ritka Lamborghini

Közzétéve:
2019-10-01, 13:49

A Veneno Roadstert egy, a hatóságok által lefoglalt kollekcióból árverezték el számos más modellel együtt.

Talán sokakhoz eljutott korábban az a hír, hogy Egyenlítői Guinea elnökét elítélték különböző visszaélések miatt még 2017-ben, a fia által összegyűjtött 25 autóból álló kollekciót pedig lefoglalták és előkészítették az árverésre. Teodoro Nguema Obiang Mangue olyan ritka sportautók birtokában volt, melyek közt Ferrarik és Lamborghini modellek sorakoztak, némelyik pedig elképesztően ritka példánynak számít. Ezeket most a svájci Bonham aukción árverezték el, némelyiket elképesztően magas áron.

Lamborghini Veneno Roadster és Koenigsegg One:1 elölről

A legnagyobb összeget egy Lamborghini Veneno Roadsterért fizettek, mely egyike a mindössze 12 legyártott Veneno modellnek (3 kupé és 9 roadster készült). A nyertes végül 8,32 millió dollárért (2,55 milliárd forint) kapta meg az autót, ami még úgy is elképesztően magas, hogy az autóban mindössze 323 kilométer van.

Elkelt még többek közt egy Koenigsegg One:1 is 4,6 millió dollárért (1,4 milliárd forint), ennek szintén van egy érdekessége. Az aukciós ház nagyjából 1,8 és 2,37 millió dollár (553 és 728 millió forint) közé becsülte az autó árát, ám a Koenigsegg kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint az autó legalább a dupláját éri ennek az összegnek.

McLaren P1 és Bugatti Veyron elölről

Egy Ferrari Enzo modellért 3,1 millió dollárt (953 millió forint) fizettek, sokkal többet, mint a 2,2 millió dollárért (676 millió forint) elkelt Ferrari LaFerrariért. Ez általában fordítva szokott inkább lenni. Volt itt még Aston Martin One-77 és Porsche 918 Spider 461 millió forintért, Bugatti Veyron 400 millió forintnyi dollárért és McLaren P1 szintén ennyiért.

Az aukció legtöbb résztvevője anonim volt, ám egyikük elmondta a médiának, hogy a legtöbb autó egy tehetős gyűjtőhöz került a Közel-Keleten. A bevételt Egyenlítői Guinea szociális programjaira fordítják.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.

További hírek