2020 tavaszán adták át a felújítást követően az M0-s déli, hárosi Duna-hídját, mely Deák Ferenc híd néven is ismeretes. Hamarosan azonban elővigyázatosságból lezárták.

Nyarán látott napvilágot a hír, hogy a budapesti Műegyetem bevonásával alapos vizsgálatokat hajtottak végre. Utómunkálatokat és próbaterhelést követően folyamatos biztonsági ellenőrzések mellett helyezték forgalomba ideiglenesen.

A Magyar Építők arról számolt be, hogy értesülésesik szerint a BME szakértői arra a következetétsre jutottak, hogy újabb lezárásokkal lehet csak orvosolni a 30 évre visszanyúló anomáliákat. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszútávon is kockázatmentesen lehessen használni a hidat.

Hárosi Duna-híd

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleménye szerint elkészült az a koncepció, ami a híd hosszútávú üzemelését lehetővé teszi. Ez már most hétfőtől érinti az arra közlekedők életét.

Az első ütem során 2021. március 22-től egészen 2021. június 14-ig lezárják a szélső forgalmi sávot a Deák Ferenc híd déli, M5 autópálya felé vezető hídján. Ezen időtartam alatt a zajvédő fal befejezési munkáit fogják végrehajtani.

Ha minden a tervek szerint alakul, 2021. június 15-től 2021. szeptember 1-jéig a Deák Ferenc híd északi, azaz az M1-es autópálya felé vezető oldal hídját fogják teljes egészében lezárni. E két és fél hónap alatt kétszer két sávon lehet közlekedni Deák Ferenc híd déli, azaz az M5-ös autópálya felé vezető oldal hídján.

Hárosi Duna-híd

A NIF szerint a forgalmi terelések alatt végig biztosítani fogják a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedését.

Optimális esetben 2021. szeptember 1-jétől, azaz a jövő tanév kezdetétől mindkét hídon a forgalom mindkét irányában négy forgalmi sávon haladhatnak a járművek. A Magyar Építők úgy tudja, hogy az év végéig hétvégén többször is fognak dolgozni a szóban forgó szakaszokon, de ezek a munkálatok döntően 

A speciális forgalmi rendről az Útinform megújult honlapján lehet tájékozódni.