Életveszélyes manővert hajtott végre egy autós az M7-es autópályán a minap. A meggondolatlan járművezető több száz métert tolatott a sztrádán, miután ráeszmélt, hogy elhaladt a veszprémi lehajtó mellett. Csak a szerencsén és a mögötte érkező autós lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt baleset. Földvári Tamás (aki rögzítette is az esetet) ugyanis még időben tudott fékezni.

Egy szürke színű Peugeot tolat az M7-es autópályán

Tamás ijedtében lehúzódott a leállósávba, hogy a mögötte érkezők ne ütközzenek neki. A Peugeot sofőrje a külső sávban kapcsolt hátramenetbe, ezzel a húzásával magát és másokat is veszélybe sodort.

„Nem vagyok büszke arra, ahogy verbálisan reagáltam az egészre. Először azt hittem, hogy csak szimplán lassan halad előttem. Aztán elkezdtem fékezni, akkor láttam meg, hogy ég a tolatólámpája. Ha a tolató sofőr nem kormányozza a kocsiját a forgalomtól elzárt területre, akkor a fékezés ellenére is nekihajtottam volna, mert arra már nem volt időm, hogy bemenjek a belső sávba. Nagyon megijedtem, nem tudom elmondani, mit éreztem, szerintem ennyire még soha nem ijedtem meg autóban ülve” – nyilatkozta Tamás.

A Peugoet sofőrje minden bizonnyal a veszprémi lehajtónál akart lekanyarodni, de elvétette azt, ezért dönthetett úgy, hogy inkább tolat, mint hogy kilométereket kerüljön.

Hasonló jelenet játszódott le idén év elején az M0-son, a sötétben tolatgató sofőr még annyit sem tett meg, hogy felkapcsolja a vészvillogót.