Mióta 2018-ban piacra került, az Urus számít a Lamborghini legkelendőbb modelljének. Az olasz cég most egyhónapos izlandi körútra vitte el jónéhány vásárlóját, hogy bemutassa, milyen strapabíró és sokoldalú az SUV a mostoha terepviszonyok között is.

Az Esperienza Avventura vagy magyarul „Kalandélmény ”egy olyan rendezvénysorozat, amelyet a Lamborghini azért szervez, hogy bemutassa járművei képességeit. Ez a különleges, Izlandon megrendezett esemény az Urusra összpontosított, és ötven vásárló vett részt rajta Európa és a Közel-Kelet minden részéről. Az olasz gyártó kihangsúlyozta, az Esperienza Avventurát kimondottan olyan ügyfelek számára találták ki, akik a leginkább vágynak a váratlan és figyelemre méltó élményekre.

Lamborghini Urusok Izalndon
Kép: Lamborghini

Lamborghini Urusok Izalndon
Kép: Lamborghini

Az egy hónapig tartó esemény során a résztvevők naponta körülbelül 300 kilométert tettek meg. Az útvonal a dél-izlandi partvidék leglátványosabb helyszíneit tartalmazta, beleértve Reykjanes-félszigeten található Geldingadalir-völgyben 2021-ben megjelent új vulkán lávafolyását, a Katla-gleccsert vagy a Kvernufoss vízesést.

Lamborghini Urusok Izalndon
Kép: Lamborghini

Stephan Winkelmann, a Lamborghini vezérigazgatója elmondta, rendkívüli volt látni ennyi Urust együtt egy olyan környezetben, mint Izland, annyi különböző útvonallal és útfelülettel, ahol próbára lehetett tenni őket.

Az Esperienza Avventura korábban olyan helyszínekre látogatott el mint Norvégia, Andalúzia és Erdély.

Lamborghini Urus Izalndon
Kép: Lamborghini

Lamborghini Urusok Izalndon
Kép: Lamborghini

Az Urusban egy 4,0 literes, ikerturbós, V8-as motor dolgozik, amely 650 lóerős teljesítmény és 850 newtonméter forgatónyomaték leadására képes. Az SUV 8 sebességes automata váltóval és összkerékhajtással rendelkezik, és mindössze 3,6 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 kilométer/órás tompóra gyorsulni, a végsebessége pedig 305 kilométer/óra.

Nyitókép: Lamborghini