vasárnap - 2023. január 29.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

TOP5: Walter Röhrl megmutatja minden idők legjobb Porsche raliautóit

2020. január 23. | 17:31

A Porsche Youtube csatornáján múlt hónapban jelent meg a cikkben szereplő videó, amelyben Walter Röhrl kalauzolja a nézőket.

A Porsche legnagyobb sikereit ugyan nem a raliban érte el, de ettől függetlenül a sportautó gyártónak van tapasztalata abban, hogyan kell gyorsan abszolválni a nehéz terepet. Az alábbi 5 autót direkt szélsőséges és nehéz terepre készítették fel. Nem is szaporítanám a szót, belevágok a közepébe.

Porsche 911 Paris-Dakar

Ez volt az első 911-es, amely összkerékhajtást kapott , ez a rendszer később megjelent a legendás 959-ben, amely soha nem indult a B-csoport versenyein, bár arra fejlesztették. René Metge és Dominique Lemoyne 1984-ben ezzel nyerte meg a Párizs-Dakar ralit. Talán a lista alján szerepel, de úgy tűnik Röhrl nagyon szereti, mert az összes járművet ezzel közelíti meg.

Porsche Cayenne S Transsyberia

A motorháztető alatt a Cayenne GTS-ből származó 405 lóerős, 4,8 literes, V8-as erőforrás található. Ez a különleges, épített Cayenne több mint 7000 km-t tett meg 2007-ben Moszkvától a Mongol sztyeppén keresztül Ulánbátorig, ráadásul elsőként értek célba a Transsyberia ralin.

Porsche 924 Carrera GTS

Ez az én egyik személyes kedvencem és nem csak azért, mert Röhrl 1981-ben ezzel indult a német bajnokságban. Hanem azért, mert ez volt az első raliautó, amely turbófeltöltős motort kapott, amely nagyon megbízható volt, mivel a videóban látott autóval teljesítette az egész szezont.

Porsche 911 SC Safari

A 911 SC Safari sokak szerint megérdemelné az első helyet, azonban az ikonikus megjelenésének köszönhetően könnyű felismerni. A Porsche megerősítette a karosszériát, és haspáncélt kapott, hogy sikerrel teljesítsen az egyenletlen terepen. Az 1978-as Kenya ralin egyetlen olyan csapatként vett részt a Porsche, aki két autót indított, ráadásul a második és harmadik helyen értek célba.

Porsche 911 GT3 (996)

A 911 GT3 Zebrát férj és feleség, vagyis a Zeltner család hajt a versenyek alkalmával, a hat sebességes kézi sebességváltónak és differenciálműnek köszönhetően a poron és homokon tökéletesen elindul keresztbe.

A szóban forgó videót minden féle képpen érdemes megnézni!

Kvízjáték: Ismerd fel a 8 német tuningautót! Szakértő: egy dízel jármű nem sokkal szennyezőbb, mint egy villanyautó

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!