TOP7: Ezeknél a márkáknál villan fel legkevesebbszer a check engine

Közzétéve:
2020-05-06, 07:34

Te gyakran látod a rettegett motor ellenőrző lámpát?

A hibajelző visszajelző felvillanása sok dolgot jelenthet. Számos esetben apróbb hibáról van szó, melynek olcsó a javítása, ugyanakkor jelezheti a fő részek hibáját is. Amikor az emberek meglátják, szinte azonnal idegesek lesznek, mert mindenki a legrosszabbra gondol...

A CarMD csapata kiszámította, hogy hányszor ellenőrizték a check engine felvillanásának okát az 1996 és 2019 között gyártott több mint 14,4 millió jármű adatai alapján, ezekből tisztán látszik, hogy mely gyártóknál jelenik meg ez a kellemetlen visszajelző.

Ne feledd, hogy ezek az adatok csak a CEL (check engine lámpa) ellenőrzésére vonatkoznak, és nem a teljes megbízhatóságot mutatja. Számos olyan rendszer létezik, amely meghibásodhat egy autóban és a motor csak egy része az általános megbízhatóságának.

Következzen tehát a lista azon gyártókról, amelyekben ez a gonosz kis lámpa a legritkábban villan fel. Haladjunk szép sorjában a lista élmezőnye felé!

Subaru

A Subaru a szóban forgó elitbe kerülő autógyártók listáján az utolsó helyen áll a 0,957-es pontszámával. A 2017-es Outback tulajok számíthatnak a legkevesebb alkalommal visszajelző lámpa felvillanására. Ez a második helyet foglalja el a CarMD javítási gyakoriságának listáján 0,011 pontszámmal.

A Subaru emblémája

Volvo

A svéd gyártó 0,954-es pontjával megmenekült a legjobbak közötti utolsó helytől, csúcsmodellje, a 2016-os XC90 SUV az összetett javítási gyakoriság lista 51. helyét foglalja el a 0,041-es értékkel.

A Volvo logója

Honda

A megbízhatóságáról már régóta ismert márka átlagban 0,947-es értékkel rendelkezik. A 2017-es Honda CR-V ide vonatkozó mutatójának száma csupán 0,007, ezzel az összetett lista első helyét foglalja el. A teljes listában, a 100 legnépszerűbb jármű közül 12-őt a japán gyártó jegyez.

A Honda logója

Kia

A CarMD szerint a legalacsonyabb átlagköltséggel a Kia rendelkezik, a motorral kapcsolatban 0,942-es számot kapott.

A Kia emblémája

Ford

A 0,900-as pontszámmal a Ford is bekerült azon márkák közé, ahol a legkevésbé valószínű a CEL felvillanása. A Ford Explorer és az F-150 egyaránt bekerült a CarMD javítási gyakoriságának táblázatában szereplő 100 legnépszerűbb jármű közé.

A Ford logója

Mitsubishi

A Mitsubishi 0,755 ponttal bekerült a listába, érdekes módon azonban a márka egyetlen modellje sem szerepel a legjobb 100 autó listáján.

A Mitsubishi logója

Mercedes-Benz

Azon gyártók listájának első helyén, ahol a legkisebb valószínűséggel villan fel a check engine lámpa a Mercedes-Benz szerepel egyetlen német márkaként. Számos modelljük van a top 100-ban, amelyet a 2015-ös S-osztály a 12. helyen áll.

A Mercedes-Benz kör alakú logója

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Opel Astra a legmegbízhatatlanabb autók között
2020. február 21.
A tulajdonosok maguk értékelték az autójukat, valós tapasztalatok alapján állt össze a végleges lista.
2019-es Bugatti Chiron elölről
2020. május 03.
A végsebesség nem minden, itt most a 0-100-on van a hangsúly.

További hírek