Tovább késik a Mercedes EQA bemutatása

Szabó Balázs újságíró
Frissítve:
2020-09-22, 14:59

Eredetileg körülbelül ezekben a hónapokban mutatták volna be, így viszont tolódik a leleplezés dátuma.

A Mercedes már több éve tervezi, hogy egy átfogó elektromos szériát gyárt majd a jövőben. Ennek konkrét célja az volt, hogy 2022-re 10 elektromos autót is bemutasson, melynek az következő eleme majd az EQA lesz. Most azonban hivatalosan is elhalasztják tisztán elektromos crossover modelljük bemutatását. A német márka még meg sem adta a bemutató pontos előzetes dátumát, máris halasztani kényszerül.

A modellt eredetileg a 2020-as év harmadik negyedévére várták, azonban ezt és az értékesítés kezdetének dátumát egyaránt eltolták nagyjából fél évvel. Az egész hátterében a járvány okozta fennakadások állhatnak, amely egyes információk szerint több mint hat hónapos csúszást eredményezett. A modell egyébként a GLA crossover alapjaira építve lesz az új Volkswagen ID.3 konkurens típusa, amelyet már egyébként piacra is dobtak.

Mercedes EQ széria koncepció modell, elölről

Ezen kívül kisebb-nagyobb átszervezéseket is eszközölnek, amely alatt az EQ széria gyártását érinti. Az eredeti tervek szerint ez a Fort Hambach-i Smart Fortwo gyárban készült volna a modell, így azonban inkább a németországi Rastattban lesz a sorozatgyártás. A 2021-es évben így három elektromos autót is bemutatnak majd a tervek szerint, az EQB és az EQS modellekkel együtt. Az EQE pedig majd 2022-ben fog kijönni.

Ha érdekelnek az elektromos Mercedesek, akkor az alábbi videó neked szól!

Kapcsolódó írások

Mercedes-AMG A35 szemből
2020. október 12.
Az olcsóbb modelleket és a kézi váltót lassan eltüntetik a palettáról.
Mercedes-Benz EQS
2019. szeptember 11.
Ha kíváncsi vagy arra, hogy a jövőben milyen stílus képviselői lesznek az elektromos luxusautók, a Mercedes-Benz EQS modern és egyszerű megjelenésével könnyen megválaszolja ezt a kérdést. A technológiailag élen járó utastérről nem is beszélve!

További hírek