2020. november 12. | 10:13

Ismét bebizonyosodott, hogy a motor túlzott pörgetése nem vezet semmi jóra.

A COVID-19 miatt Magyarországhoz hasonlóan az Egyesült Királyságban is szigorú járványügyi intézkedések kerültek bevezetésre, annak érdekében, hogy ellaposodjon a járványgörbe. A szigorítások életbe lépése előtti utolsó órákban a londoni autósok összegyűltek egy nagy találkozóra. Az eseményen egy módisított Nissan GT-R is megjelent, amely aztán a tulajdonos túlzott lelkesedése miatt kigyulladt az autót csodálók szeme láttára.

Miután a GT-R begördült a találkozónak helyt adó parkolóba, a kocsi tulajdonosa rögvest elkezdte tiltásig pörgetni a motort, melynek eredményeként a Nissan tűzcsóvákat kezdett eregetni a kipufogójából. A látvány és a hang úgy vonzotta az embereket, mint fény a bogarakat. A Nissant vezető sofőrt elkapta a hév, és addig túráztatta a japán sportkocsit, míg a kipufogó túlmelegedett, emiatt aztán a GT-R hátulja kigyulladt.

Az emberek ezt látva azonnal befejezték a nyálcsorgatást, és a sofőr segítségére siettek, mindent megtettek azért, hogy az autó ne égjen szénné. Voltak, akik a dzsekijükkel próbálták eloltani a lángokat, mások ablakmosó folyadékkal permetezték az autót. Erőfeszítéseik nem vezettek sikerre, pedig valaki még a hátsó lökhárítót is leszedte, hogy odaférjenek a tűzfészekhez. Végül valaki megjelent a lángoló verda mellett egy vízalapú tűzoltó berendezéssel, és megmentette a GT-R-t a pusztulástól. A lángok eloltása után a sportkocsit letolták az útról, hogy ne legyen útban senkinek.

A GT-R hátulja értelemszerűen megsérült a tűz miatt, de a kár nem tűnik túl jelentősnek, a képekből ítélve a sportkocsi abszolút menthetőnek tűnik. Persze a javítási munkák sokba fognak kerülni, de ez most bizonyára nem érdekli a sofőrt, nagy kő esett le a szívéről, amikor látta, hogy a több száz lóerős kincse nem válik a lángok martalékává. A tűzesetben egyébként szerencsére senki sem sérült meg.