2019. december 22. | 16:19

Tahósági gyorstalpaló autósoknak és gyalogosoknak szabadtéri parkolás esetére.

A plázák, hipermarketek és különféle bevásárlónegyedek körüli parkolókban autósok és gyalogosok egyaránt vadul rajzanak, úgyhogy egyben kezelem a témát. Ennek fő oka, hogy - jó esetben - mindenki gyalogosként jut be az üzletbe, és nem vágtat át egészen a mákos bejglikig négykerekűjével.

Szóval ha gépjárművel közelíted meg az áruházat, viselkedj úgy, mintha fél perced lenne arra, hogy bejuss az üzletbe. Minden esetben így cselekedj, még akkor is, ha hat óra van hátra a zárásig. Ha valaki már láthatóan vár egy parkolóra, te légy résen! Kerüld ki, vágj be elé, és próbáld minden áron megkaparintani azt a helyet! Nyomatékosítsd szándékodat dudálással, tekerd le az ablakot, és egyezményes nemzetközi jelekkel add tudtára az illetőnek, hol a helye. Ha van vonóhorog az autódon, finoman neki is tolathatsz a sorára váró oktondi sofőr gépjárművének, elvégre nem dísznek van az a kampó a kocsid végén.

Ha már az üzlet nyitásakor ott tombolsz, és még viszonylag szabad a terep, próbálj minél több parkolóhelyet elfoglalni. A minimális elvárás a kettő, elvégre te fontos ember vagy, de az az igazi, ha rögtön hat helyet lestoppolsz. Ha az alábbi képen látható módszert továbbfejleszted, akár egy SUV-val vagy egy egyterűvel is magadévá tehetsz hat egységet.

Amint gyalogos üzemmódra váltasz, tiéd az elsőbbség, te vagy az isten. Ennek okán teljesen mindegy, hogy van-e kijelölt gyalogátkelőhely vagy sem, kapd elő okostelefonodat, és arcodat szegezd a képernyőre. Véletlenül se nézz fel vagy körül, és ha netán ráddudálnának, hogy kapj már észhez, akkor jöhetnek a már emlegetett egyezményes nemzetközi jelek, és jól jöhet egy nyakba akasztható kormánykerék dudával megspékelve.

Miután az üzletben beszereztél mindent, ami mozgatható, és azt is, ami (elvileg) nem, bevásárlókocsidat úgy állítsd meg autód mellett/mögött, hogy a többiekkel véletlenül se törődj. A te időd számít, a többiek pedig, akik sokan vannak, nos, ők várakozzanak csak. Szép komótosan pakold agyig a verdádat a következő két világháború átvészelésére is elegendő élelmiszerhalmazzal.

A bevásárlókocsit nem szükséges visszavinned a helyére, inkább hagyd egy lejtős útfelületen, és figyeld meg, hátha valakinek szétcseszi a fényezését, miegyéb. Egy százast csak megér ez a remek móka. Ha jól kikacagtad magad, akkor baszd neki az ajtódat a melletted állónak izomból, elvégre már egy tisztességes méretű matricával figyelmeztetted is a veszélyre embertársadat, mellyel egyúttal felsőbbrendű mivoltodat is kiválóan érzékeltetheted.

Miután kedvesen behorpasztottad a melletted álló paraszt járművét, körülnézés nélkül tolass ki a parkolóból. S ha valaki netán ráddudálna? Itt a megoldás 0:46-tól: