2022. november 03. | 14:36

Egészen hihetetlen, hogy a nem odafigyelés miatt az egyik terelés egy, a másik csupán fél órát élt sértetlenül a kihelyezése után.

Egymást követő két nap, október 17-én és 18-án is sikerült autósoknak letarolni a sávelterelésre figyelmeztető bójákat. Az első eset az M31-es autópályán történt, ahol egy autós a belső sávban nagy tempóval tarolt le egy bóját és sértett meg többet.

A baleset következtében törmelék került az útra, amit a Magyar Közút munkatársai további ideiglenes lezárásokkal ugyan, de eltakarítottak. Emellett újjáépítették órák alatt a terelőrendszert, aminek megtervezése és kihelyezése nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek látszik.

Nem tartott sokáig a nyugalom, mert rá egy nappal az M0-s autóúton taroltak le egy sor terelőbóját. Összesen négy pontot sikerül összeszednie az autósnak, aki miután belehajtott kettőbe, elsodort egyet, majd félrehúzódás okán a biztonság kedvéért még egyen átment. Az a sávelhúzás csupán 30 percig volt sértetlen.

A Magyar Közút az érintett szakaszokon betontáblákat cserélt, amik nem jelentenek nagy munkát, csupán pár nap. Viszont a speciális betonnak - amit használnak - a száradási ideje 28 nap, így néha ránézésre indokolatlanul sokáig van kint egy-egy terelés, valójában nem.

Depositphotos