Új, 660 lovas Type R modell leleplezésére készül a Honda!

Közzétéve:
2019-05-29, 15:17

A Honda második generációs szupersportkocsijának egy, a korábbinál is erőteljesebb verziója kerülhet hamarosan bemutatásra

A legendás NSX-ek gyártását három ütemben végezték. Minden lassacskán 30 évvel ezelőtt vette kezdetét, amikor is a hátsókerekes, alumíniumblokkos kupé kivitelek voltak készülőben, majd 1995-ben érkezett belőle targatetős is. Néhány évnyi kihagyás után, 2016-ban elérkezett a harmadik felvonás, ekkor azonban a Hondánál már úgy gondolták, egy villanyosított sportautó is méltó utódként szolgálhat.

Honda NSX 2016

Három villanymotorral, egy 3,5 literes, duplaturbós V6-os benzinmotorral és 582 lóerővel látott akkoriban napvilágot az újgenerációs modell. A Honda versenyorientált gyökerei végett cseppet sem kell meglepődni azon, hogy még egy ilyen erős modellből is – amire azt mondanád, hogy ezt egyszerűen már nem lehet hova fokozni, – a japánok bizony kihozzák a kihozhatatlant.

fehér Honda NSX felülnézetből fotozva kiállításon

A Honda NSX Type R-rel kapcsolatban az a hír járja, hogy akár 660 lóerős is lehet, ami egy közútra szánt gépezettől azért korántsem a leggyengébb felhozatal. Az NSX Type R lehetséges megszületése egyben a Nissan GT-R Nismo vetélytársának létrejöttét is jelentheti. Őszintén szólva, remélem zöldutat kap a projekt, mert már tűkön ülök, hogy láthassak egy videót arról, ahogyan a két szörnyeteg és még egy-két konkurens harcba száll egymással!

A lóerő növelésének kivitelezéséhez a gyártónak természetesen némileg feszesítenie kell a futóművön, valamint aerodinamikai módosítások is jól fognak jönni a háznál. Nem is kell nagyon megerőltetnem a fantáziám ahhoz, hogy elképzeljek egy NSX-et baromi nagy szárnnyal a hátulján, óriás légbeömlőkkel és fékekkel, aszfaltig ültetve.

Honda NSX GT3 Evo
Honda NSX GT3 Evo

Az NSX Type R megvalósulását illetően az a kérdés is fennáll, hogy a sportautó megtartja-e hibrid hajtásláncát, vagy más alternatíva után érdemes nézelődnie, keresgélnie a Hondának?!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen
Ronny Urland Honda motoros Trabant 601S-je
2019. október 09.
Az európai hegyi felfutó sorozaton pirított a Honda motoros Trabant.

További hírek