Új autómárkát alapítottak a lengyelek, Izera néven

Közzétéve:
2020-07-31, 12:53

Első modelljük egy elektromos SUV lesz.

Nem sokkal azután, hogy a törököknél Erdoğan elnök bejelentette az új nemzeti autómárkát, most a lengyeleknél is hasonló tervet visznek véghez. EMP (Electromobility Poland) néven új szereplője van az autóiparnak, amely Izera néven szeretne saját fejlesztésű autókat árulni. Első modelljük egy elektromos SUV lesz, amelyet 2023-ra szeretnének gyártásba helyezni.

Izera elektromos SUV elölről

Az autó formatervét a Torino Design alkotta meg, amely egyébként a McLaren és a BMW egyes járműveit is tervezte már. Az Izera márkanevet egyébként a cseh-lengyel határon fekvő Jizera-hegység és folyó után alkották meg. A céljuk az, hogy elérhető áron kínáljanak tisztán elektromos modelleket, az első járművüknek 400 kilométeres hatótávot ígérnek, melynek akkucsomagját fél óra alatt 80 százalékra lehet tölteni.

Izera elektromos SUV beltere

Izera elektromos SUV ülések

Az autófejlesztésre 2,3 milliárd forintnyi zlotyit költöttek, a gyártá beindítására pedig további 400 milliárdnyi lengyel valutát szánnak. Úgy látszik, a saját piacukat is elég nagynak tartják ahhoz, hogy megérje beindítani a gyártást.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

HVG

Kapcsolódó írások

A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton
Az M7 autópálya egyik szakasza
2019. május 17.
Az autópálya munkálatai csak szeptemberben folytatódnak

További hírek