2020. január 20. | 09:57

Így szemre is megkülönböztethetőek lesznek a gyártó modelljei.

Egyre-másra jönnek ki a különböző villanyautók és hibridek, és szemmel láthatóan a Citroën sem akar kimaradni a buliból. A francia autógyártó most be is mutatott egy új emblémát, amelyet a Citroën elektromos autói és hibrid modelljei fognak viselni.

A Citroën már betette a lábát a környezetbarátabb autók piacára a C5 Aircross plug-in hibrid verziójával, amely egy PureTech 180 belsőégésű motorral és egy 80 kW teljesítményű elektromos motorral készül (mindkét erőforráshoz az elektromos vezérlésű EAT8 automatikus váltó csatlakozik). A C5 Aircross hibrid változata lesz a Citroën első hálózatról tölthető hibrid elektromos járműve.

A PSA-konszernhez tartozó vállalat 2020-ban további öt plug-in hibrid modell bemutatását tervezi, a Citroën következő villamosításon átesett autójáról február 27-én hullhat le a lepel. A Citroën komolyan be akar törni az elektromos autók piacára, ezt mutatja az is, hogy 2023-ra modelljei 80, 2025-re pedig 100 százalékának meglesz az elektromos változata. Legalábbis most ez a hivatalos célkitűzés.