hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Új James Bond-kiadás érkezett az Aston Martintól

2019. május 25. | 15:13

Az "On Her Majesty’s Secret Service", vagyis az „Őfelsége titkosszolgálatában” című James Bond-film, illetve a benne szereplő autó ötvenedik évfordulójára limitált kiadással készült a gyártó

Sok mindenki tudatában van annak, milyen kapcsolatot ápol a brit sportautó-gyártó a klasszikus James Bond filmekkel. Ennek mintájára nem is olyan régen, az Aston Martin készített egy DB9-es Bond kiadást.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Az Őfelsége titkosszolgálatában című, hatodik számú James Bond epizód 1969-ben volt látható a mozivásznakon. A filmbéli titkosügynök, George Lazenby egy Aston Martin DBS-sel rótta az utakat, melynek mintájára Astonék sportautót építettek, limitált számban. A Bond-stílusú gépezetből mindössze 50 darabot óhajt elkészíteni a gyártó, a technológiát a 2019-es, 725 lóerős DBS Superleggerától veszik kölcsön.

Meg kell hagyni, mindkét típusnak van egyfajta külső megjelenése, és abban is biztos lehetsz, hogy nem igen fog szembe jönni veled a kettő közül egyik sem az utakon. Ha az autópályán mégis találkoznál az évfordulós kiadással, tuti, hogy rád hozná a frászt, mikor a tükörbe néznél és látnád, hogy egy óriási harcsa tátog mögötted mondván, hogy megesz, ha nem sorolsz azonnal ki előle!

A több, mint 700 lóerőt a 12 hengeres, 5,2 literes biturbós blokknak köszönheti, amely ezenkívül 900 Nm nyomatékot teljesít. A 340 km/h-s végsebességet képviselő OHMSS Edition 3,4 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, álló helyzetből. Csak összehasonlításképp, a Mercedes-Benz AMG GTR Roadster 3,6 másodperc alatt teszi meg ugyanezt, ugyanakkor súlyra könnyebb, mint a Superleggera, így valószínűleg a limitált James Bond kiadást is legyorsulná.

Az újdonsült modellt oldalról nézve egyértelműen a hatalmas, 21 colos kovácsolt alumínium kerekek uralják. Ezenkívül túlnyomó részben karbon elemek kerültek az autóra, illetve az autóba. Az utastérben több helyen is szembe tűnhet a 007-es logó, az Alcantara üléseket és a műszerfalat piros varrás díszíti.

Aki szeretne James Bondhoz hasonlóan egy Aston Martin DBS Superleggerában tündökölni, nem árt, ha rendelkezik némi tőkével. Egész pontosan 307 007 fonttal, vagyis kb. 110 millió forinttal.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!