Új James Bond-kiadás érkezett az Aston Martintól

Közzétéve:
2019-05-25, 13:13

Az "On Her Majesty’s Secret Service", vagyis az „Őfelsége titkosszolgálatában” című James Bond-film, illetve a benne szereplő autó ötvenedik évfordulójára limitált kiadással készült a gyártó

Sok mindenki tudatában van annak, milyen kapcsolatot ápol a brit sportautó-gyártó a klasszikus James Bond filmekkel. Ennek mintájára nem is olyan régen, az Aston Martin készített egy DB9-es Bond kiadást.

Aston Martin DB9 James Bond kiadás

Az Őfelsége titkosszolgálatában című, hatodik számú James Bond epizód 1969-ben volt látható a mozivásznakon. A filmbéli titkosügynök, George Lazenby egy Aston Martin DBS-sel rótta az utakat, melynek mintájára Astonék sportautót építettek, limitált számban. A Bond-stílusú gépezetből mindössze 50 darabot óhajt elkészíteni a gyártó, a technológiát a 2019-es, 725 lóerős DBS Superleggerától veszik kölcsön.

Aston Martin DBS Superleggera és régi Aston Martin hátulja

Meg kell hagyni, mindkét típusnak van egyfajta külső megjelenése, és abban is biztos lehetsz, hogy nem igen fog szembe jönni veled a kettő közül egyik sem az utakon. Ha az autópályán mégis találkoznál az évfordulós kiadással, tuti, hogy rád hozná a frászt, mikor a tükörbe néznél és látnád, hogy egy óriási harcsa tátog mögötted mondván, hogy megesz, ha nem sorolsz azonnal ki előle!

A több, mint 700 lóerőt a 12 hengeres, 5,2 literes biturbós blokknak köszönheti, amely ezenkívül 900 Nm nyomatékot teljesít. A 340 km/h-s végsebességet képviselő OHMSS Edition 3,4 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, álló helyzetből. Csak összehasonlításképp, a Mercedes-Benz AMG GTR Roadster 3,6 másodperc alatt teszi meg ugyanezt, ugyanakkor súlyra könnyebb, mint a Superleggera, így valószínűleg a limitált James Bond kiadást is legyorsulná.

régi és új Aston Martin modellek egymás mellett

Az újdonsült modellt oldalról nézve egyértelműen a hatalmas, 21 colos kovácsolt alumínium kerekek uralják. Ezenkívül túlnyomó részben karbon elemek kerültek az autóra, illetve az autóba. Az utastérben több helyen is szembe tűnhet a 007-es logó, az Alcantara üléseket és a műszerfalat piros varrás díszíti.

Aston Martin James Bond Edition Alcantara beltere

Aki szeretne James Bondhoz hasonlóan egy Aston Martin DBS Superleggerában tündökölni, nem árt, ha rendelkezik némi tőkével. Egész pontosan 307 007 fonttal, vagyis kb. 110 millió forinttal.

Kapcsolódó írások

Aston Martin DBS Superleggera
2019. október 07.
Végre nyilvánossá tették a 25. James Bond film hivatalos plakátját. Az Aston Martin ezúttal is hűséges támogatója a filmsorozatnak.
Aston Martin
2020. június 21.
Veterán versenyzők a porondon!

További hírek