2023. szeptember 15. | 01:33

Olyan magyar online cégcsoport jön létre, amely felveheti a versenyt a hazai piacon egyre aktívabb nemzetközi szereplőkkel.

Arról már februárban beszámoltunk, hogy a Használtautó.hu tulajdonosa úgy döntött, megválik a portáltól. Az üzlet nyélbe is üttetett, ezzel együtt a Jófogásnak is új tulajdonosa lett.

Kiderült, hogy az ingatlan.com Zrt. valamint az Extreme Digital korábbi alapítói vásárolták meg a két oldalt a norvég anyacégtől, írja az Ingatlan.com. A tranzakcióval olyan magyar online cégcsoport jött létre, amely fel tudja venni a versenyt a hazai piacon egyre aktívabb nemzetközi szereplőkkel.

„Az Adevinta Classified Media Hungary Kft. megvásárlása után a Használtautó.hu és Jófogás piacterek az eddig is száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlan.com Zrt. cégcsoporton belül folytatják működésüket” - áll a közleményben.

„A legjelentősebb apróhirdetési portálok csak nagyon ritkán cserélnek gazdát, és ráadásul a legtöbbször multik veszik meg a magyar alapítóktól, ezért az, hogy most újból magyar kézbe került ez a két hatalmas portál, történelmi pillanatnak számít. Ezekért a népszerű online piacterekért ugyanis számos multinacionális óriáscéggel voltunk versenyben. Az ilyen közösségi platformoknál az a minta kezd látszani a világon mindenütt, hogy a helyi irányítás sikeresebb, mint a nemzetközi” – mondta a felvásárlás kapcsán Mészáros Dávid, az ingatlan.com Zrt. alapító tulajdonosa.

„Hiszünk benne, hogy hazai piacismerettel, hazai szívvel és a kiváló hazai munkatársakkal sok tér van a fejlődésre, megújulásra, világszínvonalú munkára. Úgy vélem, most nagy lépést tettünk előre, amelynek legfőbb nyertesei az ügyfeleink, üzleti partnereink, valamint jelenlegi és jövendőbeli kollégáink lesznek” – tette hozzá.

A bejelentés kapcsán megszólalt Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapítója, a Vatera.hu valamint a Jófogás piacterek újdonsült befektetője.

„A már jól ismert online márkák, a Jófogás és a Vatera hazatérése lehetőséget kínál arra, hogy továbbfejlesszük azokat a piactereket, ahol naponta több millió eladó és vevő lép közvetlenül kapcsolatba egymással. Fontos kihívásnak és nagy munkának tekintjük, hogy erősítsük a magyarországi magánszemélyeket és kis közepes vállalati eladókat egy versenyképes hazai platformmal” – mondta.

Antoine Jouteau, az Adevinta anyacég elnök-vezérigazgatója örömét fejezte ki a tranzakció kapcsán.

 „Örömünkre szolgál, hogy az ingatlan.com Zrt. személyében egy olyan új, helyi tulajdonos találtunk, amely komoly piaci tapasztalattal rendelkezik Magyarországon” – méltatta az új tulajdonosok elhivatottságát.

A Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu a továbbiakban az ingatlan.com vezérigazgatójának, Keleti Józsefnek az irányítása alatt fog működni. A Jófogás és az eMAG-cégcsoportból idén nyáron kivált Vatera.hu piacterek fejlesztését és bővülését Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, az Extreme Digital alapítói irányítják a továbbiakban.

Alapjárat.hu