Újabb fejlemények a Wallis-botrány kapcsán

Közzétéve:
2020-09-14, 13:34

A lefoglalt járművek közül néhány visszakerült a jogos tulajdonosokhoz.

Újabb fejlemény látott napvilágot a júniusban kirobbant Wallis-botránnyal kapcsolatban. A rendőrök akkor letartóztattak egy 25 éves értékesítőt, aki a vádak szerint papírokkal és kulcsokkal együtt kilopta a járműveket a vállalat telephelyéről, az adásvételi szerződéseket egyszerűen meghamisította, a kifizetett vételárat pedig zsebre tette. A hatóságok 25 autót foglaltak le az üggyel kapcsolatban, ezek közül négy most visszakerült jogos tulajdonosukhoz, tájékoztatta a BRFK a 24.hu-t.

Ahogy arról júniusban az Alapjárat is beszámolt, a Wallis munkatársai 2020 januárjában tartottak év eleji leltárt, melynek során kiderült, hogy több mint 20 autó – jellemzően BMW-k – tűntek el cég kamerával és biztonsági személyzettel őrzött parkolójából. Az elkövetéssel vádolt kereskedő közel 300 millió forintos kárt okozott munkaadójának. A Wallis elmondása alapján az értékesítő egy külső helyszínen bonyolította a tranzakciókat. Több károsult azonban arról számolt be, hogy ők a Wallis telephelyén fizették ki az autók vételárát, melyeknek minden papírja rendben volt, így gond nélkül a nevükre tudták íratni a járműveket.

BMW kormány

Az eset kirobbanását követően az egyik érintett a sajtó nyilvánossága elé állva elmondta, nem érti, miért nem használhatja a jóhiszeműen megvásárolt autóját. A neve elhallgatását kérő férfi szerint az eljárásnak nem így kellett volna történnie. Ő most úgy fizeti az autója közterheit, hogy a kocsi a rendőrségen pihen.

A BRFK nem árulta el a lefoglalás megszüntetésének okát, a hazai autóértékesítés egyik legnagyobb botránya azonban még korántsem ért véget.

A napi.hu által megkérdezett Kovács Krisztián jogász szerint lehet pereskedni az ügyben, de csak minden körülményt megfelelően mérlegelve szabad belevágni egy ilyen eljárásba. A hasonló, viszonylag kis értékű pereknél az jelenti a problémát, hogy a perköltség irreálisan nagy a követelt összeghez képest, egy ilyen pernél fél-egymillió körüli összeggel is lehet számolni, ráadásul másfél-két év elmegy a pereskedéssel.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Rendőrségi Audi TT-k
2019. november 25.
A magyar rendőrség leggyorsabb autói az elmúlt 4 évtizedből.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek