Már régen elmúltak azok az idők, amikor a BMW palettáján az X5 vagy az X6 volt a legnagyobb hobbiterepjáró. A hatalmas hűtőráccsal ellátott X7 SUV bemutatása után sem állnak le a bajorok a hírek szerint, a Bimmer Post ugyanis egy X8 M-ként regisztrált szabadalmi kérelemre bukkant a Német Szabadalmi és Védjegy Hivatal (DPMA) adatbázisában.

Ez pedig rögtön két dolgot is jelent: nagy esély van az X8 megjelenésére, ráadásul M verzió is készülhet belőle. Az első látványterveket és kémfotókat 2021 elejére várják, a hivatalos bemutatóra pedig leghamarabb 2022-ben van esély a beszámolók szerint. A következő SUV modellt jelenleg a „G09” kódnéven emlegetik, és az X7 egy kupésabb vonalvezetésű kivitelét képzelik el benne.

Egyes pletykák szerint az M verziója egy M45e hibrid lesz, de olyan hírek is terjednek, hogy az X6 M-ben teljesítő 4,4 literes V8-at pakolják bele. Az M760i V12-esére nem érdemes számítani, hiszen ezt a motort gazdasági okokból nem fejleszti tovább a BMW. Így vagy úgy, az M kivitel még a széria X8-nál is később mutatkozna be, legalább egy évvel. Ezzel jó eséllyel a gyártó kínálatának legdrágább járműve lenne az X8.