Újabb tuti tipp: Kia XCeed (2019) – Menetpróba

Közzétéve:
2019-09-19, 15:15

Megérkezett Magyarországra a Kia Ceed „telekesített” változata, az XCeed.

Nem elég, hogy a Kia Ceedből létezik az ötajtós, a kombi és shooting brake változat, a koreai gyártó a mai trendeknek megfelelő karosszériaformával is előrukkolt, sok apró újítással fűszerezve. Ejött az idő, hogy a hazánkban is nagyon jól fogyó, Frankfurtban tervezett és ott is készülő Ceed modellcsalád legújabb üdvöskéjét próbáljuk ki a hazai bemutatón.

Kia XCeed crossover

Az újdonsült Kia XCeed padlólemeze nem változott, a karosszéria viszont 8,5 centivel hosszabb, 2,6-tal szélesebb és 4,8-cal magasabb az ötajtóshoz képest és a túlnyúlásokban is növekedett. A hasmagasság a 16-18 colos felniktől függően 32-42 milliméterrel nőtt, sőt, a csomagtér is szellősebb lett. Az első ajtón kívül szinte mindenen formáltak kicsit, kisimultabb hűtőmaszk, hegyesebb fényszórók jellemzik a kerekded fenékkel ellátott bódét.

Kia XCeed c-cuv

A beltérben természetesen különböző élénk színekkel és betétekkel lehet operálni, a Kiánál viszont most először mutatták be a 12,3 colos digitális, kormány mögötti műszeregységet, a középkonzolon pedig egy szintén újdonságnak számító nagyobb, 10,25 colos érintőkijelző is helyet kaphat, ami akiár hármas osztásban is képes működni és több telefont is lehet hozzá csatlakoztatni egyszerre.

Kia XCeed magyarországi bemutató

A vezethetőségre eddig nem volt panasz a harmadik generációs Ceed esetében, az új XCeed futóművét áthangolták, valamivel lágyabb felfüggesztést kapott, ezt a 16 colos, ballonos abroncsokkal szerelt kerekekkel még tovább lehet fokozni. A gyártó szerint több szigetelőanyagot, halkabb kipufogórendszert használtak az XCeed esetében, így egy elméletben csendesebb autóban foglalhattam helyet egy rövid kör erejéig. A megszokott módon a 120 lovas 1.0-val kezdődik a benzinesek sora, őt a 7-es duplakuplungos automatával is kérhető 1.4-es és a 204 lovas 1.6-os követi. Dízel fronton az 1.6 literes CRDi található 115 és 136 lóerős teljesítményszintekkel, a hatos manuális helyett szintúgy automata is választható. A villanyosítás sem maradhat el: jövőre már lehet számítani a plug-in hibrid kivitelre!

Kia XCeed árak

Az árak a mai naptól váltak nyilvánossá, 6 millió forinttól már megvásárolható a legkisebb benzinmotorral, a jól felszerelt, dízelmotorral ellátott példányok viszont a 8,7 millió forintot is elérhetik.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

KIA KCeed
2019. június 07.
A csapotthátú, a kombi és a sportos puttonyos mellé érkezik a terepesített Kia Ceed
2020. január 23.
A Kia Ceed család új, piaci trendekhez igazodó taggal bővült.

További hírek