2023. február 02. | 11:29

Még munkaidő alatt az öltözőben gyűltek össze rendszeresen, hogy szétosszák egymás között a kenőpénzeket.

Kormánytisztviselőket tartóztattak le a rendőrök egy közép-magyarországi vizsgaállomáson történtek miatt. A kormányhivatal dolgozóival szemben a megalapozott gyanú szerint vesztegetési pénzek elfogadása miatt indult eljárás.

Sajtóhírek szerint egy kecskeméti vizsgaállomásról van szó, ahol kenőpénzt szedhettek autósoktól azért, hogy azok járművei átmenjenek a műszaki vizsgán. A rendőrségi közlemény szerint rendszeres haszonszerzésre törekedve vesztegetési pénzt fogadtak el az ügyintézés során a vizsgaállomáson megjelent ügyfelektől.

A pénzekről pedáns rendben nyilvántartást vezettek és még munkaidőben az öltözőben gyűltek össze, hogy itt az elfogadott kenőpénzeket egyenlően szétosszák egymás között függetlenül attól, hogy melyik kormánytisztviselő mennyi kenőpénzt fogadott el.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat derítette fel a korrupciós ügy részleteit és pontos működését. Ennek kapcsán egy összehangolt akcióban már 2023. január 30-án eljárási cselekményt hajtottak végre és nyolc kormánytisztviselőt fogtak el illetve vettek őrizetbe.

Később a szolgálat a Rendőrség közreműködésével folytatta a nyomozást és kihallgatták a gyanúsítottakat. Közben házkutatást is tartottak náluk, ahol 53 millió forintnyi készpénz került elő.

A pénzt az ügyészség lefoglalta a nyolc férfi pedig szabadlábon védekezik. A kihallgatások során mindannyian elismerték tetteiket, beismerő vallomást tettek.

Bő két évvel ezelőtt hasonló botrány a Budapesten található mozaik utcai vizsgaállomáson történt. Akkor jóval több, összesen 20 embert gyanúsítottak korrupciós pénzek elfogadásával.

Magyarország Ügyészsége