vasárnap - 2023. június 04.
16.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Újfajta útirányjelzőket helyez ki a Magyar Közút

2022. március 01. | 13:26

Ezeket az újonnan telepített oszlopokra helyezik ki a határ közelében.

A Magyar Közút új, egyedi jelzésű táblákat tervezett és gyártott soron kívül a Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódóan. A társaság az ukrajnai menekültek tájékozódását szeretné megkönnyíteni az újfajta irányjelzőkkel.

A háború elől menekülő civilek eddig a határon várták a magyarországi rokonokat, hozzátartozókat és ismerősöket, hogy onnan folytathassák tovább útjukat. A magyar kormány 5 darab segítségpontot jelölt ki a magyar-ukrán határvonalon, hogy a bajbajutottak szervezetten várhassák segítőiket, illetve, hogy a határhoz vezető útvonalakon a folyamatos és biztonságos közlekedés is fenntartható legyen, emlékeztetett közleményében a közútkezelő.

Az állami cég is igyekszik segíteni a rémült embereknek, a vállalat munkatársai a segítségpontokhoz vezető főbb utakon helyeznek ki táblákat, útirányjelzőket az újonnan telepített oszlopokra. Ezek közös jellemzője, hogy sárga alapon fekete színnel, magyar, angol és ukrán nyelven közölnek információkat, útirányokat. A híd piktogram a program nevére utal.

A Magyar Közút az M3-as autópálya érintett szakaszán az út felett található digitális, változtatható jelzésképű tábláin is feltünteti ezen információkat, a segítségpontoknál pedig nagyméretű táblákat is kihelyez, hogy az Ukrajna felől érkezők minél gyorsabban megtalálhassák rokonaikat, ismerőseiket.  

Magyar Közút

A Tesla megkezdte önvezető rendszerének bevezetését Kanadában Kibertámadás után tömeges leállás a Toyotánál

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!