Ukrán kisbuszok egymást vontatva siettek az M3-as autópályán, a rendőrség lekapcsolta őket

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-05-28, 13:46

Sietve haladtak az M3 autópályán az ukrán kisbusz sofőrjei, nyilván mihamarabb szervizbe akarták juttatni az elesett járművet

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai vetettek véget a KRESZ szabályait és a közlekedésbiztonsági szempontokat figyelmen kívül hagyó ukrán sofőrök száguldozásának az M3-as autópályán. A rendőrségi trafipax 2019. május 25-én 23 óra 11 perckor mérte be a 40 km/h helyett 116 km/h-val haladó párost. Az alig 2 méteres vontatókötél nem igen fedte le a biztonságos féktávot ilyen tempónál.

Ukrán kisbuszok vontatot az M3-as autópályán
Az óriási pénzeket felmésztő, a gyorshajtást felszámolására hadrendbe állított rendőrségi eszközök nem annyira tudják javítani a gyorshajtásra visszavezethető balesetek statisztikáját, hiszen ezek többnyire a relatív gyorshajtásból, azaz a körülményekhez képest rosszul felmért sebesség megválasztásából adódnak. Nos, ez esetben egyértelmű volt, hogy a vontatásra vonatkozó szabályozás 40 km/h korlátozását semmibe vevő sofőr jelentősen túllépte a megengedett sebességet.

A nagy sietség azonban nem vezetett eredményre, és az ukrán kisbuszban utazó 16 embert sem sikerült időben célba juttatni. Célba jutott viszont egy helyszíni bírság a szabálytalan személyszállítás miatt, valamint egy közigazgatási bírság a sebességtúllépés miatt az ukrán állampolgárságú sofőrök számára.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy fokozottan ellenőrzik a járműszerelvényeket, a sebességhatárokra és vontatmányokra vonatkozó szabályok betartását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tervezett közúti ellenőrzésein.
Ha te is láttál hasonlóan közveszélyes bolondokat az autópályákon, dobj egy képet róla kommentben vagy üzenetben az Alapjárat Facebook oldalán! 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
Skoda Octavia kabrió, Skoda Felicia, türkizkék, elölnézet, oldalnézet, balról, alulról fotózva, menet közben
2020. február 22.
Története során a Škoda számtalan nagyszerű modellt mutatott be, melyek egy része már a feledés homályába veszett, míg egyes modellekre retró ikonokként tekintünk vissza. Ma közülük mutatok be 6 darabot!

További hírek