2019. május 03. | 12:13

Egész hétvégén szünetel az autópálya matrica értékesítése, de büntetni azért fognak, ha nem rendelkezel vele

2019. május 4-én szombaton este 20:00-tól május 5. vasárnap reggel 8:00-ig szünetel a komplett autópályamatrica értékesítés. Sem telefonon, sem fedélzeti eszközökről, sem online, sem személyesen, sem sehogy sem fogsz tudni autópályamatricát vásárolni vagy egyenleget feltölteni. Ennek oka, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. informatikai rendszerfejlesztést és karbantartást hajt végre a megadott időszakban.

A jelzett időtartam alatt semmilyen módon nem lehet majd útdíjat, vagy pótdíjat fizetni, azonban a fedélzeti eszközökkel közlekedők útdíjbevallásai a karbantartás után feldolgozásra fognak kerülni. Az értékesítés szüneteltetése alatt is kötelező lesz a fizetős szakaszokért járó díjat befizetni, nem mentesülsz alóla. Így ha matrica nélkül veszed igénybe valamelyik fizetős aszfaltcsíkot, biztos lehetsz benne, hogy jön majd a csekk. Még jó, hogy a VÉDÁK nem alszanak!

Tehát a megoldás a hétvégén autópályázni vágyóknak/kényszerülőknek, hogy még ma, vagy legkésőbb szombat este 8 óráig vásároljátok meg a matricákat, és kérjétek attól a dátumtól, ahonnan utazni szeretnétek. Az autópályamatricák beszerzésének folyamata nem változik, megteheted SMS-ben, online, okoskészülékeden keresztül, vagy személyesen az értékesítési pontokon benzinkutakon. Ha pedig a hétvégén olyan útdíjjal kapcsolatos problémád lenne, amihez az ügyfélszolgálatot kell hívd, akkor inkább az se legyen vasárnap reggel 8:00-ig, mert nem nagyon működik majd az a részleg sem.