A nemrégiben a parlament által megszavazott túlóratörvény miatt több mint egy hónapja tartanak a tüntetések országszerte. Egyelőre nem vezettek eredményre a megmozdulások, így a pénteki napon és szombaton is több helyen vonul majd a dühös tömeg. Ha nem szeretnél a dugóban ülni, érdemes tájékozódnod indulás előtt az aktuális állapotokról.

A pénteki napon Budapesten a Váci úton várható félpályás útlezárás a Westend bevásárlóközpont felé. Ezt a megmozdulást a Yellow Vest HUN csoport szervezi, ráadásul csúcsidőben lesz a tüntetés, délután 16-22 óráig. Az előző napokhoz hasonlóan többek közt Cegléden is tüntetés várható, a Mozdony utcából indul majd a tömeg.

Ennél már csak a szombati nap lesz húzósabb, ekkor a fővároson kívül rengeteg vidéki nagyvárosban szervez tüntetést az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság (OSZD). Több helyszínről indul majd a belvárosban a szervezett esemény, mellyel az Álljon le az Ország elnevezésű megmozdulást hajtják végre.

A Blaha Lujza térről fél egykor indulnak a tüntetők, és a Rákóczi út - Síp utca - Dohány utca -Károly körút - Erzsébet tér - József Attila út - Eötvös tér - Széchenyi István tér - Lánchíd útvonalon jutnak el a Clark Ádám térre.

Az Oktogonról háromnegyed egykor az Andrássy út - József Attila út - Eötvös tér-Széchenyi István tér vonalon szintén a Clark Ádám tér lesz a célállomás. A Hősök teréről fél egykor indulók az Oktogonon gyülekezőkhöz csatlakoznak.

A Szabadság Híd északi hídfőjétől, az M4-es metrólejárótól is elindul egy csoport délután egykor, és a Szabadság híd - Raul Wallenberg rakpart - Friedric Born rakpart - Ybl Miklós tér útvonal bejárása után ők is az Alagúthoz érnek. Ezekkel a gyakorlatilag a belváros jelentős részét megbénítják majd.

A budapesti tüntetések mellett szombaton még Salgótarjánban, Szombathelyen, Egerben, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Veszprémben, Nyíregyházán, Szegeden, Békéscsabán, Győrben, Kaposváron, Debrecenben, Szekszárdon, Miskolcon, Pécsen, Tatabányán, Szolnokon, Gyöngyösön, és Sopronban várhatóak hasonló megmozdulások.

További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatsz.