Ütős hipersportautót mutat be a Tushek

Közzétéve:
2019-08-08, 12:35

A kétüléses szörny hibrid rendszerrel dolgozik.

A szlovén vállalatnak nem ez lesz az első sportautója, hiszen már 2014-ben bemutatták a TS 600-at, mely egy mindössze 60 példányban elkészített, 620 lóerős szupersportautó volt. Most azonban egy új modell bemutatására készülnek, mely minden szempontból túltesz elődjén. A TS 900 H Apex elnevezésű járművet a 2019 őszén mutatják be a Salon Privé Concours d’Elegance kiállításon, Angliában.

2019-es Tushek TS 900 H Apex hibrid hipersportautó elölről

A Tushek legújabb modellje meglehetősen agresszív formavilággal rendelkezik, mely erőteljesen merít a híresebb konkurensek dizájnelemeiből. Az orra például a nagy sárvédődomborulatokkal a McLaren modelljeire hajaz, míg a hátulja kicsit Lamborghinisre sikerült szerintem. Az is lehet, hogy ezt csak én látom így, mindenesetre a gyártó azt állítja, a piac legkönnyebb hipersportautóját alkották meg, hiszen a TS 900 H Apex mindössze 1410 kilogrammot nyom a mérlegen. Ez a tézis viszonylag hamar megdőlt, hiszen elég csak a McLaren Senna modellre gondolni, mely nagyjából 1374 kg. De nem is ez a fontos itt, hiszen a Tushek így is elismerésre méltó tervezői munkával alkotta meg ezt az autót.

2019-es Tushek TS 900 H Apex hibrid hipersportautó fentről

A modellben egy hibrid rendszer dolgozik, a 4,2 literes V8-hoz két elektromotort kapcsoltak, így a villanyos erőforrások az első kerekeket hajtják. A gyártó nem közölte, hogy mekkora akkupakkot szereltek a TS 900-ba, ahogyan azt sem, hogy képes-e tisztán elektromos haladásra. Az viszont biztos, hogy a rendszerteljesítmény 950 lóerő, a maximális forgatónyomaték pedig 1400 Nm. A Tushek adatai szerint ezek a mutatók 2,5 másodperces 0-100-as gyorsulást tesznek lehetővé, míg a végsebesség 380 km/óra.

A TS 900 H Apex króm-molibdén vázat kapott, melyre karbonszálas karosszériát terveztek. A menő felfele nyíló ajtókat és levehető tetőt is élvezhetik majd a leendő tulajok, a biztonságos pályázásról pedig Brembo fékrendszer és Pirelli Trofeo Series R gumik gondoskodnak.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy mennyibe fog kerülni ez a jármű, az viszont biztos, hogy limitált példányszámban készül majd.

2019-es Tushek TS 900 H Apex hibrid hipersportautó felnije

Amennyiben további érdekességeket szeretnél megtudni az autós világ híreiből, nézd meg az Alapjárat hírműsorának legfrissebb részét!

Kapcsolódó írások

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel

További hírek