V6-os turbódízellel érkezik az Audi SQ5 Sportback 

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-27, 10:51

Egyelőre nem mondtak le az izmos TDI motorokról.

Az Audi még 2008-ban mutatta be a Q5 első generációját, idén szeptemberben pedig a német autógyártó a Q5 kupé verzióját, a Sportbacket is elhozta. A négykarikások most a Q5 Sportback legsportosabb változatáról is lerántották a leplet.

Audi SQ5 Sportback TDI szemből

Az Audi SQ5 Sportback TDI egy továbbfejlesztett, 3,0 literes V6-os TDI-motort kapott, amely 255 kW (341 LE) teljesítményt produkál. A turbós motort különösen az alsó fordulatszám-tartományokban segíti újdonsága, az egyéb típusokból már jól ismert 48 V-os lágyhibrid hajtáslánc. A megoldás előnyei elinduláskor és előzéskor aknázhatók ki a legjobban, a teljes forgatónyomaték (700 newtonméter maximális érték) már közvetlenül az üresjárati fordulatszám felett rendelkezésére áll.

Audi SQ5 Sportback TDI oldalról

Audi SQ5 Sportback TDI oldalról

A lágyhibrid hajtásrendszer nagy mértékben hozzájárul a fokozott gazdaságosághoz, az ugyanis 55 és 160 kilométer/óra közötti sebességtartományban lehetőség szerint elveszi a gázt, amit követően a rendszer energiát táplál vissza. Az akkumulátorban tárolt energiát aztán újra rendelkezésre bocsátja az autó, például a motor minél gyorsabb beindításához.

Audi SQ5 Sportback TDI hátulról

Az Audi SQ5 Sportback TDI álló helyzetből mindössze 5,1 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 250 kilométer/óra. A németek állítása szerint a modell a legszigorúbb Euro 6d ISC-FCM előírásnak is maradéktalanul megfelel.

Audi SQ5 Sportback TDI menet közben

Az Audi azt egyelőre még nem árulta el, hogy milyen árcetli kerül majd az SQ5 Sportback TDI-re, melynek forgalmazása a tervek szerint 2021 első felében kezdődik meg.

Prémium autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
ICE, HEV, PHEV és BEV
2018. június 05.
Nem, nem kapok éppen stroke-t viszont tudom, hogy sokan olvastok angol nyelvű cikkeket is, itt egy kis segítség, hogy mi mit jelent.

További hírek