Vajon az új WRX-ből is eltűnik az analóg óracsoport?

Kozma Ádám
Közzétéve:
2020-08-11, 12:06

A Subaru Levorg például teljesen digitális műszerfalat kapott.

Japánban augusztus 20-án indul a legújabb szériás Levorg előrendelése, aminek az értékesítését segítő anyagok már kikerültek a forgalmazókhoz. A japán creative311 blog megosztott egy fotót, amin a leírás alapján az új Levorg gyári katalógusa szerepel. A nyomtatványból kifotózott képeken jól látható az autó megújult műszerfala, és a középkonzolba helyezett orbitális méretű tablet. A tablet már ismerős lehet az észak-amerikai piacon korábban bemutatott Legacy és Outback modellekből.

Nemrég írtunk arról, hogy a Subaru évtizedek óta reszelgetett motorcsaládjának életciklusa a végéhez érkezik, és teljesen új fejlesztésű erőforrások érkeznek. Az 1,5-1,8-2,0-2,4 literes hibrid motorok mellett teljesen megújult modellek várhatók.

Subaru Levorg 2021 műszerfal

Ezidáig úgy tűnt, a híres AWD-ket gyártó japán márka nem kívánja digitalizálni a műszerfalat. Sokan azok közül, akik a klasszikus értelemben szeretnek vezetni örültek ennek az autentikus részletnek az autóban. A Levorg utasteréről kiszivárgott fotók alapján a márka a jövőben követi az autóipari trendeket, és a klasszikus analóg műszereket egy színes digitális kijelzőre cseréli.

Az év elején a Tokiói Autószalonon bemutatott Levorg STI változata lesz a Subaru legkeményebb kombija, bár a korai hírek szerint CVT váltóval vásárolható verda biztosan elszomorított néhány rajongót. Remélhetőleg a hibridizáció mellett azért stabilan megmaradnak az manuális váltóval szerelt változatok is, mindenesetre a műszerfal digitalizálása is eléggé abba az irányba billenti a mérleget, ami a túlontúl vezetéstámogatott autók felé vezet.

Subaru Levorg műszerfal kijelző módok

Persze nyilván lehet a kijelzőn bármit megjeleníteni, ha az ember úgy akarja, oda is varázsolhat akár analóg hatású műszereket, de azért az nem ugyanaz. Az viszont tény, hogy egy olyan techmániás, akinek esetleg idejétmúlt megoldásnak tűnt az analóg műszercsoport, az vágyik a 2035-re beigért teljesen elktromosított modellpalettára. Ez a célközönség könnyebben rákap majd az amúgy nagyon mutatós formaterv alapján született sportkombira.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Címkék:

Kapcsolódó írások

Látványos videó, kis pénzből, Subaruval
2017. május 08.
Itt az élő példa arra, hogy lowbudgetből is lehet menő csapatós videót készíteni, elég hozzá egy vén Subaru és egy megfelelő helyszín
Mit kapsz a használtpiacon egy új Dacia Duster áráért?
2017. november 21.
A Dacia Duster kedvező ár-érték arányával csalogat, de érdemes körülnézni, mert ezért a pénzért találhatsz szebbet, jobbat, sőt olyat is, ami nem olyan régen még egy nullával többe került!

További hírek