Vajon sikerül 2020-ig egyezséget kötnie a Jaguarnak és a BMW-nek?

Közzétéve:
2019-07-22, 12:46

A két autógyártó vállalat a jövőben közös munkával kíván erőforrásokat, hajtásláncokat fejleszteni.

Tagadhatatlan, hogy az idő elteltével egyre több autógyártó kezd valamiféle kooperációba egy másik márkával a költségek csökkentésének érdekében. Az együttműködés tárgyát gyakran valamiféle új technológia kidolgozása, vagy a hajtáslánc-fejlesztés képezi. A legfrissebb a Jaguar Land Rover és a BMW példája.

BMW 3-as sorozat 2019 királykék

Vállalati bennfentesek nyilatkozata alapján az Autocar magazin beszámolt arról, hogy az autógyártóknak sikerült egyezségre jutniuk abban a tekintetben, hogy kibővítsék a közelmúltban létrejött elektromos autókkal kapcsolatos partnerségüket, beleértve a benzin-, dízel- és hibrid variánsokat. Az a hír járja, hogy az együttműködés eredményeként négy- és hathengeres egységek fognak születni, elektromos rásegítéssel vagy szimplán anélkül.

A mozzanat mindkét vállalat számára nyertes helyzetet idézhet elő. A Jaguar Land Rover számára például lehetővé teszi, hogy csökkentse a belső égésű motorok fejlesztésére, illetve kialakítására irányuló költségeket, hiszen a vállalat egyre inkább a villamosított jövőkép felé orientálódik. Ezzel szemben a BMW-t sem kellene sajnálni, ahogyan eddig sem kellett, hiszen a márka részesülne motorjaik értékesítéséből, valamint azok megnövekedett volumenéből.

A jelen pillanatban még semmi sem hivatalos, a megegyezés akkor jöhet létre, amikor a Jaguar Land Rover valóságos nyomás alá helyeződik a költségek jelentős csökkentése végett. Egyelőre nem tudni, mikor kerülhet sor a szóban forgó együttműködés bejelentésére, azonban az elektromos járművekre vonatkozó partnerségüket 2019 júniusában már közölték.

Land Rover Discovery 2020

A megállapodás feltételei szerint a BMW ötödik generációs elektromos hajtáslánca, mely egy elektromotort, egy váltóberendezést és az összes többi elektronikát foglalja magában, a Jaguar Land Roverrel közösen fejlesztett elektromos egységek alapjaként szolgál majd.

A közös együttműködés eredeti célja nyilvánvalóan az, hogy kihasználják a jövőbeni elektromos hajtóművek fejlesztéséből származó költséghatékonyságot, valamint csökkentsék a termelési, tervezési költségeket és növeljék a méretgazdaságosságot.

Forrás:

További autós hírek

Olvasónktól, Károlytól kaptuk a felvételt. Kb. 130-cal haladtak még kora ősszel az M5-ös autópályán, amikor “fénysebességgel” elhúzott mellettük egy BMW.…

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
 2018-as Jaguar F-Type elölről
2018. november 21.
A Jaguar a jelenlegi széria kifuttatása után egy új irányba indulhat a kétüléses sportkocsival
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!