Vakcsatot használt, a kukoricásba repült

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-09-21, 16:40

Öv nélküli csattal szenvedett balesetet egy férfi Kislángnál, melynek súlyos következményei lettek.

A biztonsági övet nem véletlenül találták ki, ám sokan utálják azt használni. Erre találták ki azt a trükkös megoldást, hogy úgynevezett vakcsattal helyettesítik a normál biztonsági övet, mely nem pusztán arra jó, hogy ne pittyegjen az autó, ám semmiféle biztonsági funkciót nem lát el értelemszerűen.

2019. szeptember 20-án pénteken délután a 6301-es számú főúton egy 29 esztendős férfi haladt Renault típusú ezüst színű gépjárművével a fejér megyei Kisláng térségében. Áttért a menetiránnyal ellentétes sávba egy kanyarnál, majd szembe találta magát egy előzést végrehajtó gépjárművel. Mindkét sofőr fékezett, a baleset vétlen résztvevője letért az útról az ütközés elkerülése érdekében, és az út menti kukoricásban kötött ki. A gépjármű többször is megpördült, melynek során az autó 19 éves utasa kiesett annak következtében, hogy nem volt bekötve. Az utas úlyos sérüléseket szenvedett.

ezüst színű balesetet szenvedett Renault a kukoricásban
A kukoricásban állt meg az ezüst színű Renault

A helyszínelő rendőrök konstatálták, hogy egy öv nélküli csat volt a szerencsétlenül járt utas oldalán a biztonsági öv helyére dugva, ahogyan az a lenti képen is szemrevételezhető.

vakcsat normál biztonsági öv helyén
A trükkös megoldást használó utas súlyos sérüléseket szenvedett

A 29 esztendős sofőrrel szemben közúti baleset okozásának vétsége miatt büntetőfeljelentést tettek, a biztonsági öv használatát mellőző 19 éves fiatalember esetét közigazgatási eljárás során vizsgálják a rend őrei.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020. február 28.
Rajtaütésszerűen folyik az akció.
Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.

További hírek