Változás a tanulóvezetők vizsgáztatásában!

Közzétéve:
2019-01-03, 16:47

A 2019-es évtől kezdve újabb változást vezetnek be a tanulóvezetők jogosítványszerzését illetően.

Az újévben nagy változásra kell számítsanak a tanulóvezetők, akik még nem tudhatják magukénak jogosítványukat, ugyanis a vizsgáztatásokért ezentúl már nem a Közlekedési Hatóság, hanem az állam által 2018-ban alapított Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. felel.

jogosítvány

A változtatás hátterében az áll, hogy csökkenteni szeretnék a többhetes, vagy akár több, mint egy hónapos várakozási időt, ezáltal a tanulóvezető hamarabb juthat vizsgaidőponthoz, továbbá lehetőséget biztosíthatnak hétvégi, vagy akár munkaidőn kívüli, esti vizsgázásra is. A Közlekedés Tudományi Intézethez tartozó KAV évente négymilliárd forintnyi bevételt kezel majd.

slusszkulcs

Az újítás nem csak a tanulóvezetőknek, a vizsgabiztosoknak is egyaránt kedvezőbb lehet, hiszen az eddig köztisztviselőként dolgozó biztosok most céges alkalmazottként helyezkedhettek el, így talán havi bevételük is emelkedhet, valamint csökkenhet a korrupció. Innovációként fogható fel továbbá, hogy az átszervezett vizsgaközpontokban immáron a bankkártyás fizetés lehetőségét is biztosítják.

közlekedési táblák

Nemrégiben felreppentek hírek, miszerint a jogosítványszerzéshez szükséges elsősegély vizsga eltörlését fontolgatták, azonban az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018.12.23-án kiadott közleményében kiderült, hogy félreértés történt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forgalmi szituáció vizuálisan ábrázolva
2020. március 26.
A koronavírus miatt a tantermi KRESZ-tanfolyamok is leálltak.
autóvizsga műszaki vizsga vizsgaállomás
2019. július 04.
Egy másik vizsgaállomás nyomhatta fel a pomáziakat.

További hírek