2021. december 03. | 08:35

Az üzemben évente 150 ezer járművet tervez előállítani a cég.

Új igazgató kerül az épülőfélben lévő debreceni BMW-gyár élére. Az 56 éves Hans-Peter Kemser 2022. január 1-től tölti be az üzemigazgatói posztot, attól a naptól kezdve ő felügyeli a magyarországi üzem építését, olvasható a BMW hivatalos közleményében.

A BMW eredetileg 2023 körül kezdte volna meg a termelést hazánkban, azonban a koronavírus-járvány ebbe a projektbe is belerondított. Jelenleg a csapadékvíz-elvezető árkok, a vízvezetékek és a különböző infrastruktúra-berendezések telepítési munkálatai zajlanak a helyszínen, közölte november elején a német cég.

Kemser 2015 óta irányította a lipcsei üzemet, ahol a BMW 1-es és 2-es sorozatú modelljeinek, valamint az i3-nak a gyártásáért felelt. A mostani állás szerint a debreceni BMW-gyárban 2025-ben startolhat el a Neue Klasse architektúrára épülő elektromos autók gyártása. Az üzemben évente 150 ezer gépkocsit gyártanak majd, és több mint ezer új munkahelyet teremtenek. A magyar kormány 12,3 milliárd állami támogatást biztosít a gyár felépítéséhez és beüzemeléséhez.