A vegán életmód beköszönt az autóiparba is!

Közzétéve:
2019-08-13, 10:31

A veganizmus nem más, mint az állati eredetű termékek használatának mellőzése. Vajon mi köze ennek az autóiparhoz?

Egyes autógyártóknak komoly fejtörtést okoz az állati eredetű bőr használatának kivitelezése. Az Audi 2018-ban mutatta be e-tron GT koncepcióját, az alacsony fekvésű, széles testű szedánt. A tanulmánynak rendkívül letisztult belsőt tulajdonítottak, olyan volt, akárcsak egy elegáns bútorüzlet.

És most jön a lényeg: a négy fő számára helyet biztosító e-tron GT kabinja vegán anyagokból készült, vagyis semmilyen állati eredetű termék nem szerepelt az enteriőr kialakításának folyamatában.

Tesla Model Y

A tervezők szintetikus bőrrel vonták be a sportüléseket és a díszítőelemeket, a szőnyegek elkészítésénél pedig újrahasznosított halhálókból készült fonatot használtak.

A Tesla például 2017 óta kínál vegán üléseket modelljeihez, a Car and Driver magazin közzététele szerint a Model 3 és a közelgő Model Y típusokban ugyanakkor már szintetikus bőrrel bevont kormánykereket tapinthatnak hamarosan a sofőrök.

Tesla Model Y

A Volvo önálló elektromos márkája, a Polestar is csatlakozott az elgondoláshoz, 2019-ben jelentette be, hogy második számú modelljének, a Polestar 2 beltere teljes mértékben állati eredetű anyagoktól mentes lesz.

"Olyan szabványos vegán belső tereket terveztünk, amelyek vonzóvá válnak az előretekintő közönség számára, különösen azon ügyfelek számára, akik feliratkoztak a Polestar 2 várólistájára" – mondta Maximilian Missoni, a Polestar tervezési vezetője, a modell bemutatásakor tett a nyilatkozatában.

A közeljövőben elképzelhetőleg több autógyártó is követni fogja ezt a fajta elképzelést, ami lássuk be, nem lenne rossz döntés részükről!

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
1968 Audi 100 C1, baba kék, kupé, elölnézet, oldalnézet, balról, nyitott ajtó, nő áll ki belőle
2019. december 07.
Fennállása alatt az Auto Union számos nagyszerű autót mutatott be, melyek mind nagy hatással voltak a weimari köztársaság és az NSZK autóiparára. Ma ezek közül ötöt ismerhetsz meg
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban