kedd - 2022. szeptember 27.
15.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Végrehajtandó börtönt kértek a taxisra, aki az egykori Fradi játékos halálát okozta

A vádlott kábítószer hatása alatt vezetett tavaly februárban.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért a Ferihegyi úti halálos baleset okozójára, közölte a fővárosi főügyész, Ibolya Tibor.

A vádirat szerint a vádlott 2020. február 4-én napközben nagyobb mennyiségű kokaint fogyasztott, majd az esti órákban bódult állapotban vezette a taxiját Budapest XIX. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton. A 33 éves féri (aki nem kötötte be magát) a megengedett 70 kilométeres óránkénti sebesség csaknem kétszeresével, mintegy 130-135 km/órával kezdett előzésbe, a manővert viszont nem tudta befejezni, mert közben frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő sértett gépkocsijával.

A férfi úgy tért át a menetiránya szerinti szemközti sávba, hogy a biztonságos előzéshez szükséges 260-265 méter helyett mindössze 54 méterre volt a vele szemben 55-60 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedő sértett, aki a vádlottal ellentétben bekötötte a biztonsági övét. A vádlott autója előtt haladó sofőr érzékelte a bajt és azonnal lassítani kezdett, ám a taxis olyan gyorsan haladt, hogy nem tudott a saját forgalmi sávjába visszatérni.

Az ügyészség szerint a sértettnek esélye sem volt elkerülni a balesetet, a vádlott mintegy 130-135 km/óra sebességgel ütközött az autójának. A karambol következtében a sértett gépkocsija megpördült, a szalagkorlátnak csapódott, majd a szalagkorláton átbukva, az ott lévő fás területen egy közvilágítási oszlopnak ütközve állt meg. A vádlott taxija az ütközés után szintén megpördült, és a szalagkorlátnak ütközve, a forgalommal szemben állt meg.

A helyszínre kiérkező tűzoltók feszítővágóval levágták annak a kocsinak tetejét, amiben a sértett utazott, majd a roncsok közül kiemelték Halgas Tibort, aki sajnálatos módon belehalt a sérüléseibe. A magyar bajnok labdarúgó – aki pályafutása során a Ferencváros, a Pápa, a Diósgyőr, a Soroksár, a BKV Előre, a Cegléd, a Kazincbarcika és az RKSK csapatában is megfordult – mindössze 38 éves volt.

„A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg is bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll” – olvasható a fővárosi főügyész által jegyzett közleményben.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!