Végül „csak” 800 000 000 Ft-ot adtak az Enzóért

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-06-05, 18:06

Korábban azt saccoltuk, hogy akár az egymilliárdos árat is megérheti ez a hibátlan, teljesen gyári állapotú szuperautó.

Egészen pontosan 2 640 000 dollárnál ütötték le ezt az alig 2 000 kilométert futott, makulátlan állapotú Enzo Ferrarit az online aukción. Ez mai árfolyamon 800 millió forint, ami nem kevés pénz, de voltak olyan sejtések, hogy akár az egy milliárdot is megadhatják érte. forintban Sebaj, ez is rekord, soha nem adtak még négykerekűért ekkora összeget látatlanban online aukción.

Enzo Ferrari elölről
Ez az autó maga a megtestesült versenypályára való sportautó

Az Enzo Ferrari a F1-es autók világát, sebességét és vegytiszta élményét volt hivatott elhozni azon földi halandók számára, akik 1. képesek voltak kifizetni az árát, 2. egyáltalán bekerültek abba a rendkívül szűk körbe, hogy szóba kerüljön a vásárlás lehetősége. 2002 és 2004 között mindössze 400 példány hagyta el a maranellói gyár kapuját, amelynek fejlesztésébe a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher is részt vett.

Enzo Ferrari
Minél közelebb megy hozzá az ember, annál jobban látja, minden porcikája tökéletes

A most értékesítésre került szuperautó múltja abszolút ismert és makulátlan. Eddig mindössze két tulajdonosa volt, de egyikőjük sem használta, ahogyan azt az alacsony futásteljesítmény bizonyítja. Forgalomba helyezése Kaliforniában történt 2003-ban és első tulajdonosa csak 15 évvel később, 2018-ban vált meg tőle. A következő tulajnál két évig volt, azt nem tudni, hogy vajon ennyi idő alatt keresett-e az autón a mostani tranzakcióval.

Enzo Ferrari beltér
A beltér meglehetősen puritán, de nincs min csodálkozni, ez az autó egy célszerszám: arra való, hogy a lehető leggyorsabban menjenek vele

Annak ellenére, hogy nem igazán mentek vele, a szükséges szervizeket (még az egyébként csak majd a 40 ezer kilométernél esedékes nagyszervizt is) mind megkapta az autó, amiket a San Fransiscó-i Ferrari szalon igazolni is tud. A legújabb tulajdonos bizonyára nagyon örül szerzeményének, a mobile.de portálon fellelhető Enzo Ferrari hirdetéseket elnézegetve rendkívül jó áron jutott hozzá ehhez a gyönyörű autócsodához.

Enzo Ferrari motor
Minden öröm forrása a hátsó tengely előtt helyet foglaló V12-es erőforrás

Remélhetőleg ő már nem csak beállítja az Enzót egy pormentes garázsba, hanem alkalomadtán versenypályára is kiereszti a lovakat. Vétek lenne nem kiélvezni a 6,0 literes, 660 lóerős, 8 200-ig elforgó szívó V12-es motor nyújtotta hangorgiát, a 3,1 másodperces 100-ra gyorsulást és a 355 km/h-s végsebességet.

 

Kapcsolódó írások

Enzo Ferrari
2020. május 28.
Állítólag ennyit is megadhatnak ezért a hibátlan, teljesen gyári állapotú és mindössze 2 000 kilométert futott példányért.
Gosford Classic Cars, 1956 Wartburg 311, almazöld
2019. május 01.
A Gosford Classic Cars árverésre bocsájt egy kimagaslóan jó állapotú Wartburg 311-est. Az autó értékéhez sokat hozzátesz, hogy az első modellek egyike és a legapróbb részleteiben is eredeti

További hírek