Vérpezsdítő hangja van az új Maserati MC20-nak

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-14, 13:01

Egy hete mutatták be, most már nem csak a szemünkkel, a fülünkkel is érezhetjük ennek a modellnek a különlegességét.

Egy új korszak kezdődött a Maserati életében, kezdve az új logóval, a jövőben bemutatni kívánt 13 új modellel és a teljesen más alapokra helyezkedő erőforrás felfogással, amivel inkább a fenntarthatóság lesz a cél. Az első darabja ennek az új korszaknak az MC20-as modell, amit nemrég tárt nyilvánosság elé az olasz márka. Sokan persze egyből rásütötték erre is, hogy a Ferraritól vett alapokon épült, ám ők maguk ezt tagadták, sőt, kiemelték, hogy ez egy 100 százalékban saját fejlesztésű szuperautó lett.

Maserati MC20 hátulról

A V6-os, 3,0 literes motor, 630 lóerőt képes leadni, amivel hatékonyabb működésre képes, mint egy Ford GT, vagy egy Porsche 911 Turbo S.

Gyorsulása 0-ról 100 km/órás sebességre mindössze 2,9 másodperc, ami egy kétszázas sprint esetén is csak 8,8 másodperc, köszönhetően a brutális erőforrásnak és a szénszálas konstrukciónak. A modell elképesztően jó kialakítást kapott, kivételes aerodinamika mellett egy igazán sportos belsővel gurult ki a gyárból az MC20.

Amennyiben szereted a Maserati modelleket, nézd meg alábbi videónkat.

Ha nem indul a videó, kattints és nézd meg saját YouTube csatornánkon.

Kapcsolódó írások

Maserati MC20-as modell hátulról, féloldalról
2020. szeptember 30.
Az MC20-as modellnek az égési mechanizmusban rejlik a titka. Viszont nagyon nagy hasonlóságokat mutat például akár Ferrari motorokhoz képest is!
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek