Veszélyben a Renault-Nissan szövetség? Így reagáltak a hírre a japánok

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-15, 11:26

A franciák sem maradtak csöndben, miután értesültek a pletykáról.

A Nissan tiszta vizet öntött a pohárba, a japán autógyártó közleményben jelezte, hogy esze ágában sincs felbontani az együttműködést a Renault-val és a Mitsubishivel. A szétválásról szóló híreket rosszindulatú információknak nevezte Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter.

A Financial Times több forrásra hivatkozva írta meg hétfőn, hogy a Nissan a lehető legrövidebb időn belül kilépne a Renault-Nissan szövetségből. A hétfői hír megjelenése után a Renault és a Nissan árfolyama is bezuhant.

Renault Zoe és Nissan Leaf egymás mellett

A Nissan egy hivatalos közleményt is kiadott a Financial Times írására reflektálva, amiben a japán autógyártó kategorikusan cáfolta a londoni üzleti napilap értesülését. Mi több, a japánok jelezték, hogy a Renault-val kötött szövetség a Nissan versenyképességének legfőbb forrása, így elképzelhetetlen, hogy feladják az együttműködést.

Jean-Dominique Senard sem maradt csöndben, a Renault elnöke azt mondta, hogy hamarosan bebizonyítják a Renault-Nissan szövetség erejét.

Az autóipari szövetség felbomlásáról szóló pletykák azóta tartják magukat, hogy a konszenzus korábbi irányítóját, Carlos Ghosnt eltávolították a pozíciójából. A sikkasztással és adócsalással vádolt Ghosn nemrég szökött meg Japánból, majd Bejrútból megüzente, hogy a Renault-Nissan szövetség tulajdonképpen már halottnak tekinthető.

Kapcsolódó írások

Mitsubishi Lancer Evolution X végső kiadás
2019. június 30.
Izgalmas pletyka kapott szárnyra, miszerint a Mitsubishi újraélesztené a legendás raliautó sorozatot az EVO-t
1991 Nissan (Micra) Figaro, Pale Aqua zöld kabrió fehér keménytetővel, elölnézet, oldalnézet, balról, alulról fotózva
2020. július 18.
Szereted a veteránokat, de nem tudod, melyik illene hozzád? Ma bemutatok Neked 5 olyan veteránt, amivel Te lehetsz a környék legtrendibb leányzója!

További hírek