Veterán különlegességgel gyarapodik Kimi Räikkönen járműgyűjteménye

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-04-07, 08:31

A valósággal kincsnek számító kocsi némi felújításra szorul.

Kimi Räikkönen egy igazi jelenség, aranyköpései és őszinte stílusa miatt rengetegen kedvelik őt világszerte. A „Jégember” saját bevallása szerint inkább már hobbiként tekint az F1-es autóversenyzésre, hiszen a legfőbb célját már elérte, 2007-ben világbajnok lett. A finn legenda nem meglepő módon kedveli a különleges autókat és motorokat, és mivel sok pénze van, gyűjti is őket. Nemsokára egy hamisítatlan gengszterautóval gazdagodik majd a járműgyűjteménye.

1934-es évjáratú Ford oldalról fotózva

A kocsit a West Coast Choppers fogja kipofozni Räikkönen számára, erről Jesse James számolt be az Instagramon. A képekhez csatolt leírás szerint Finnország híres szülötte jelezte, hogy szeretne magának egy old-school gengszterautót. Mégpedig egy olyat, amelynek hátul is van ülése, mert alkalomadtán a feleségét és a gyerekeit is vinné magával, amikor kedve támad a gépkocsi vezetéséhez.

James az USA-ban, egészen pontosan Minnesotában talált rá egy 1934-es évjáratú Fordra, amiből még kissé kopottas állapotában is csak úgy sugároz az elegancia.

„Azt gondolnád, hogy az autó egy merő rozsdakupac, de ez nem így van. A kocsi 1966 óta raktárban volt tartva, a padló nem rohadt szét, a burkolat alatt pedig nincsenek rozsdafoltok. A fából készült elemek is kitűnő állapotban vannak, az utastérben a mélyfekete festék mit sem kopott. A kesztyűtartóban pedig nagyon menő cuccok voltak, előkerült egy 45 dolláros prémium életbiztosítási számla 1958-ból és egy 1949-es számla az olajteknő eltávolításáról, amit 10,35 dollárért végeztek el a szervizben. Mindent megteszünk az autó méltó helyreállításáért, hogy aztán még további 80 évig kitartson” – írta James az Instán.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Instagram

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek