Vezetés közben ránézett a mobiljára a kisteher sofőrje és kész volt a baj

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-27, 10:26

A vétlen sofőr a gyermekével utazott, utóbbit a mentők bevitték a kórházba.

Kedd délután egy ráfutásos baleset miatt nagy torlódás alakult ki Szombathely határában, írta meg a 1112Press Hírügynökség.

A járművek a vasúti fénysorompó piros jelzésénél álltak meg a 87-es főúton, így tett annak a BMW-nek a sofőrje is, aki a Metro áruház felé tartott éppen. A mögötte érkező Fiat áruszállító vezetője viszont nem állt meg időben és lebontotta az előtte megálló kocsi hátulját.

Összetört BMW hátulról fotózva

A vétlen autóvezető járművében utazó gyermeket a mentők elővigyázatosságból bevitték a baleset helyszínéhez legközelebb fekvő kórházba.

„Nagyon dühös vagyok. A gyermekem kórházban, az autót meg fél órája vettem, ez az első utam vele. Álltam a kocsisor végén, semmit nem tudtam csinálni. És ahogy nézem, totálkáros lett az autóm. Illetve még nincs is átiratva, csak a szerződés van meg” – mondta feldúltan a BMW-t vezető férfi.

A Fiat vezetője azonnal bocsánatot kért a BMW sofőrjétől.

„Nagyon buta hibát vétettem, elmondhatatlanul sajnálom. Csörgött a telefonom és lefelé néztem, hogy megtudjam, ki keres. Az egész 2-3 másodperc lehetett. Mire visszanéztem az útra, már nem tudtam megállni. Próbáltam félrekormányozni az árok felé, de ütköztünk. Ez az én hibám” – mondta a férfi.

Fiat kisteherautó szemből fotózva

Ha a Fiat vezetője sérüléses balesetet okoz, akkor a vezetői engedélyét is bevonták volna a rendőrök. A BMW-ben utazók azonban szerencsére használták a biztonsági öveiket és így a gyermeknek sem lett baja az ijedtségen kívül. A balesetet okozó sofőr végül pénzbírságot és büntetőpontokat kapott.

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói

További hírek