Zlatan Ibrahimović tekintélyes vagyonának egy részét autógyűjteményére fordítja. Legutóbbi szerzeménye pedig egy ritka Ferrari Monza SP2. A labdarúgót nemrégiben látták az olasz csoda volánja mögött Stockholm utcáin, ami mindenhol nagy feltűnést keltene, a tulaj egyébként remek ízléssel rendelkezik, mivel a garázsában többek közt egy LaFerrari és egy Porsche 918 Spyder is van.

Ibrahimovic nem az egyetlen híresség, aki szemet vetett erre a tető és szélvédő nélküli ritkaságra. 2019 végén Gordon Ramsay séf is megkapta a saját Monza SP2-jét, amelyet feketében, vörös csíkkal kért. A cikk végén látható példány kevésbé feltűnő szolid fényezésével, viszont kapott piros féknyergeket és belső kárpitozást, ami ellensúlyozza a visszafogott külsőt.

A Ferrari Monza SP2 és az SP1 modelleket egy 6,5 literes, szívó V12-es motor hatja, amely 799 lóerő és 720 Nm nyomaték leadására képes. Ez a legerősebb tizenkéthengeres erőforrás, amelyet a Ferrari valaha gyártott közúti autó számára.

A gyártó mindössze 499 példányt szándékozik építeni a két modellből összesen és darabjáért körülbelül 2 millió dollárt (636 millió forintot) kérhetnek.